Домашнє тушковане м'ясо
(покроковий рецепт з фото)
Розповім про рецепт неймовірно смачного м'яса, просто пальчики оближеш. Такого м'яса ви не пробували ніде, Запевнюю вас. Вам обов'язково сподобається рецепт, як приготувати домашнє тушковане м'ясо.
Запасіться терпінням і часом для приготування цієї страви. Чим довше воно буде нудитися, тим смачніше вийде. Якщо не плануєте його подавати відразу, краще після приготування поставте каструлю в духовку і залиште його до подачі на стіл при 100-120 градусах.
- Яловичина - 1, 8-2 кілограма
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 штука
- Червоне вино - 3 склянки
- Консервовані томати - 700 грам
1. У каструлі розігрійте трохи рослинного масла, посипте м'ясо сіллю і перцем і викладіть на розігріту поверхню, обсмажуйте до рум'яної скоринки з двох сторін. Перекладіть м'ясо зі сковороди в тарілку.
2. Наріжте кубиками морква, селера, цибуля, часник. Поверніть каструлю на вогонь і викладіть моркву, селера, цибуля, обсмажуйте близько 10-12 хвилин. Додайте часник, спеції, влийте 1 стакан вина.
3. Готуйте овочі до випаровування більшої частини вина.
4. Поверніть м'ясо в каструлю, додайте вино, що залишилося, томати, перетерті через сито, доведіть все до кипіння і варіть на слабкому вогні близько 3-4 годин під закритою кришкою.
5. Після приготування м'ясо вийде дуже ніжне, посоліть і поперчіть за необхідності і залиште каструлю на 1 час.
6. Викладіть м'ясо з каструлі і наріжте його скибочками, полийте соусом і подавайте гарячим до столу.