Рецепт Домашнє тушковане м'ясо фото

Домашнє тушковане м'ясо
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Морква, Цибуля, Селера
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Розповім про рецепт неймовірно смачного м'яса, просто пальчики оближеш. Такого м'яса ви не пробували ніде, Запевнюю вас. Вам обов'язково сподобається рецепт, як приготувати домашнє тушковане м'ясо.

Запасіться терпінням і часом для приготування цієї страви. Чим довше воно буде нудитися, тим смачніше вийде. Якщо не плануєте його подавати відразу, краще після приготування поставте каструлю в духовку і залиште його до подачі на стіл при 100-120 градусах.

  • Яловичина - 1, 8-2 кілограма
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Оливкова олія - 0, 5 склянки
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Червоне вино - 3 склянки
  • Консервовані томати - 700 грам
домашнє тушковане м'ясо - фото крок 1
1. У каструлі розігрійте трохи рослинного масла, посипте м'ясо сіллю і перцем і викладіть на розігріту поверхню, обсмажуйте до рум'яної скоринки з двох сторін. Перекладіть м'ясо зі сковороди в тарілку.
домашнє тушковане м'ясо - фото крок 2
2. Наріжте кубиками морква, селера, цибуля, часник. Поверніть каструлю на вогонь і викладіть моркву, селера, цибуля, обсмажуйте близько 10-12 хвилин. Додайте часник, спеції, влийте 1 стакан вина.
домашнє тушковане м'ясо - фото крок 3
3. Готуйте овочі до випаровування більшої частини вина.
домашнє тушковане м'ясо - фото крок 4
4. Поверніть м'ясо в каструлю, додайте вино, що залишилося, томати, перетерті через сито, доведіть все до кипіння і варіть на слабкому вогні близько 3-4 годин під закритою кришкою.
домашнє тушковане м'ясо - фото крок 5
5. Після приготування м'ясо вийде дуже ніжне, посоліть і поперчіть за необхідності і залиште каструлю на 1 час.
домашнє тушковане м'ясо - фото крок 6
6. Викладіть м'ясо з каструлі і наріжте його скибочками, полийте соусом і подавайте гарячим до столу.

Схожі рецепти