Окрошка з копченою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Окрошка - смачний вид першого страви, але буває таким різним. Я приготувала на основі копченої грудинки і вийшло дуже смачно.
Для окрошки заздалегідь відваріть картоплю і яйця. Грудку копчену купите. Всі інгредієнти наріжте кубиком і залийте кефіром.
- Копчена грудка - 400 грам
- Картопля відварна - 4 штуки
- Яйце відварне - 4 штуки
- Огірок свіжий - 4 штуки
- Петрушка, кріп, Зелена цибуля - За смаком
- Редис - 150 грам
- Кефір 1% - 2 L
- Крем - 150 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
Огірки нарізаємо дрібними кубиками.
Кубиком ріжемо і редиску. Я ріжу дуже дрібно, щоб було приємно їсти.
Нарізаємо дрібно курячу грудку.
Нарізаємо дрібно відварені курячі яйця.
Відварну картоплю теж нарізати кубиком.
Всі продукти скласти у велику каструлю. При виборі посуду для змішування врахуйте, що загальна маса продуктів буде об'ємом близько 2 літрів. Краще брати каструлю від 4 літрів, щоб коли ми додамо кефір, маса не покинула межі каструлі.
До нарізаним продуктам додайте зелень, кефір, сіль, перець, лимонний сік (за смаком), сметану. Все перемішайте. Подайте до столу.