Рагу з копченою курячою грудкою і кабачком
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва ідеально підходить для приготування влітку, коли овочі з городу під рукою і хочеться проводити спекотні теплі дні на вулиці, а не біля плити. Рагу можна подавати як гарячим, так і в холодному вигляді
Кількість порцій: 2-3
- Копчена куряча грудка - 200 грам (я використовую грудку власного копчення, але підійде і магазинна продукція)
- Кабачок - 1 штука (можна використовувати цукіні)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Петрушка - За смаком (ідеальна для прикраси)
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком (для любителів)
- Соняшникова олія - За смаком (для обжарки)
Підготовка продуктів
Цибуля очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями, обсмажуємо на соняшниковій олії до золотистого кольору.
Морквину також очищаємо і нарізаємо, можна через крупну тертку. Відправляємо до цибулі і обсмажуємо
Очищаємо кабачок, якщо він молодий, серцевину залишаємо. Нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо до цибулі і моркві. tusim 15 хв.
Нарізаємо помідор кубиком. Курячі грудки нарізаємо пластинками. Відправляємо до цибулі, морквині і кабачки. Солимо, перчим.
Тушкуємо ще 15 хв.
Тушкуємо ще 15 хв.
Пробуємо на сіль, додаємо петрушку. Прикрашаємо.