Баклажани з курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і легке блюдо, яке можна готувати в будь-який час року. Воно порадує вас і в звичайний, і в святковий день. Цю страву можна подавати як гаряче, а можна як салат. Вибір за вами!
Смачно, незвично і можна ще? - ось так відгукуються мої гості про це блюдо Баклажани з курячою грудкою - безпрограшна комбінація. Ситне і легке блюдо, та й готувати його одне задоволення, адже рецепт приготування баклажан з курячим філе дуже простий. Якщо прибрати зі складу пекінську капусту і трохи запекти все інше в духовці - у вас буде гаряче блюдо. Якщо з пекінською капустою - у вас буде відмінний салат. Рекомендую спробувати обидва варіанти і вирішити що вам більше до смаку. Хай щастить!
- Баклажан - 2 штуки (середнього розміру)
- Куряча грудка - 250-300 грам (філе)
- Солоний огірок - 1 штука (середнього розміру)
- Пекінська капуста - 100 грам(4-5 аркушів)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 75 грам
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для нашого блюда.
Баклажани нарізаємо на смужки або кружечки, товщиною приблизно 4-5 мм. Обсмажити на сильному вогні з мінімальною кількістю рослинного масла. Складемо в миску і заллємо соєвим соусом.
Грудку курки наріжемо на смужки, посолити і поперчити. Обсмажити на розігрітій олії. Смажимо недовго - хвилини 4-5.
Солоний огірок нарізаємо тонкою соломкою, листя пекінської капусти рвемо на шматочки. Більш товсту частину листа теж нарізаємо соломкою. Волоські горіхи дрібно нарізаємо або подрібнюємо качалкою. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом. Блюдо готово!