Варення з антонівки
(покроковий рецепт з фото)
Варення з антонівки - саме ароматне яблучне варення. Ці яблука зовсім десертні, вони трохи кислуваті, але варення з них виходить відмінне. Моя бабуся часто варила це варення. Рекомендую!
Варення з антонівки я пропоную варити саме таким способом, який описаний в рецепті - так часточки яблук зберігаються цілими і стають бурштиновими. Саме варення варто ваших зусиль, повірте. Вам буде дуже приємно як є його самостійно, так і вислуховувати компліменти від інших дегустаторів Саме звичне для нас варення може бути дуже смачним і корисним, якщо наполягати його довше ніж, варити. Про все це читайте в рецепті варення з антонівки. Хай щастить!
- Яблука - 1 кілограм (сорту Антонов)
- Цукор - 800 грам(600 грам засипати сирі яблука, 200 грам - в другу варіння.)
- Обкладинка - 1 За смаком

Яблука помити і обсушити.

Порізані шматочками яблука засипаємо цукром (600 г) і залишаємо на ніч, щоб яблука дали сік.

Довести варення до кипіння і варити 5 хвилин. Відставити настоюватися на 4-8 годин.

Додати цукор, що залишився і поварити ще 2 рази - довести до кипіння і настоювати по 4 годину. Доварити до готовності, додати корицю.

Готове варення розкласти по банкам. Смачного!