Рецепт Варення з антонівки фото

Варення з антонівки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Варення

Варення з антонівки - саме ароматне яблучне варення. Ці яблука зовсім десертні, вони трохи кислуваті, але варення з них виходить відмінне. Моя бабуся часто варила це варення. Рекомендую!

Варення з антонівки я пропоную варити саме таким способом, який описаний в рецепті - так часточки яблук зберігаються цілими і стають бурштиновими. Саме варення варто ваших зусиль, повірте. Вам буде дуже приємно як є його самостійно, так і вислуховувати компліменти від інших дегустаторів Саме звичне для нас варення може бути дуже смачним і корисним, якщо наполягати його довше ніж, варити. Про все це читайте в рецепті варення з антонівки. Хай щастить!

  • Яблука - 1 кілограм (сорту Антонов)
  • Цукор - 800 грам(600 грам засипати сирі яблука, 200 грам - в другу варіння.)
  • Обкладинка - 1 За смаком
варення з антонівки - фото крок 1
Яблука помити і обсушити.
варення з антонівки - фото крок 2
Порізані шматочками яблука засипаємо цукром (600 г) і залишаємо на ніч, щоб яблука дали сік.
варення з антонівки - фото крок 3
Довести варення до кипіння і варити 5 хвилин. Відставити настоюватися на 4-8 годин.
варення з антонівки - фото крок 4
Додати цукор, що залишився і поварити ще 2 рази - довести до кипіння і настоювати по 4 годину. Доварити до готовності, додати корицю.
варення з антонівки - фото крок 5
Готове варення розкласти по банкам. Смачного!

Схожі рецепти