Рецепт Абрикосове варення густе фото

Абрикосове варення густе
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня , Бразильська кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Найсмачніше і ароматне варення, смак якого кожен пам'ятає ще з дитинства - абрикосове, жодне ласощі в світі не зрівняється з ним, тому давайте порадуємо себе і приготуємо це густе варення.

Опис приготування:

Величезне абрикосове дерево росло на ділянці у моєї бабусі, і я до сих пір пам'ятаю, як вона відправляла мене збирати опале соковиті плоди, а потім готувала з них ароматне густе варення. Тому для мене до цих пір немає нічого смачнішого, ніж таке частування, а готую я його кожен і рік і з задоволенням поділюся з вами своїм рецептом і розповім, як закатати абрикосове варення густе. Воно навіть швидше схоже на джем, для нього нам знадобляться дуже стиглі, м'які і соковиті плоди, які дуже швидко розваряться. До речі, вони досить солодкі самі по собі, тому нам не потрібно додавати до абрикосів багато цукру, так ми максимально збережемо їх природний смак і аромат. З цим простим рецептом абрикосового густого варення ви зможете всю зиму радувати себе і своїх рідних відмінним пригощанням.

  • Абрикоси - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
  • Обкладинка - За смаком
абрикосове варення густе - фото крок 1
Готуємо всі необхідні інгредієнти, абрикоси ретельно промиваємо і обтирає насухо.
абрикосове варення густе - фото крок 2
Розрізаємо абрикоси навпіл і витягаємо з них кісточку. Викладаємо половинки фрукта в каструлю і засипаємо цукром, ставимо на вогонь, а коли маса закипить, робимо вогонь мінімальним.
абрикосове варення густе - фото крок 3
Варимо абрикоси, періодично помішуючи, протягом 20 хвилин. Оскільки плоди дуже м'які, то за цей час вони повинні розваритися і перетворитися в кашку. Для 10 хвилин до готовності в каструлю необхідно додати корицю і перемішати все.
абрикосове варення густе - фото крок 4
Гаряче варення можна остудити і відразу подати до столу, а можна розкласти в стерилізовані банки і закатати. Воно дуже добре зберігається, так що взимку ви в будь-який час зможете їм поласувати. Смачного!

Схожі рецепти