Рецепт М'ясо по-французьки без духовки фото

М'ясо по-французьки без духовки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
На обід, На вечерю
Гарячі страви, М'ясо по французьки

Талант справжньої господині в тому, щоб адаптувати вподобане блюдо під наявні інгредієнти і обставини. Один з таких варіантів - рецепт приготування м'яса по-французьки без духовки.

Ситне і апетитне м'ясо по-французьки без духовки в домашніх умовах на смак нічим не гірше класичного варіанту. В даному випадку також можна використовувати не тільки помідори, але і грибочки, а також інші овочі за смаком. Якщо м'ясо недостатньо жирне, на сковороду можна додати трохи води або бульйону в процесі приготування.

  • Свинина - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Помідор - 1 штука
  • Майонез - 100 грам
  • Сир - 100 грам
  • Картопля - 3-5 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 1
1. Свинину, а саме це м'ясо буде використано в даному випадку, вимити і злегка відбити. М'ясо не повинно бути дуже тонким, щоб воно не було сухим.
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 2
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди м'ясо. На сильному вогні обсмажити з двох сторін до появи скоринки. В процесі посолити і поперчити за смаком. В рецепт приготування м'яса по-французьки без духовки можна використовувати також телятину, наприклад.
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 3
3. Тим часом очистити цибулю і нарізати тонкими півкільцями. Викласти на м'ясо і злегка присолити при бажанні. Під час закладки інгредієнтів вогонь потрібно прибрати до мінімуму.
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 4
4. Вимиті помідори нарізати тонко і викласти зверху. При бажанні можна використовувати томатний соус.
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 5
5. Рясно змастити майонезом (можна використовувати також сметану). При бажанні можна додати трохи гірчиці для більш пікантного смаку або пару скибочок солоного огірка, наприклад.
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 6
6. Слідом викласти очищений і тонко нарізаний картопля, попередньо посоливши його за смаком. При бажанні можна також додати трохи спецій.
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 7
7. Натертий сир висипати зверху.
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 8
8. Щоб м'ясо по-французьки без духовки в домашніх умовах як слід проготовілось, сковороду потрібно накрити кришкою. На повільному вогні блюдо буде нудитися мінімум 40-45 хвилин. Потім готовність можна перевіряти, проколів ножем.
м'ясо по-французьки без духовки - фото крок 9
9. Коли м'ясо і картопля стануть м'якими, можна знімати сковороду з вогню і подавати блюдо до столу.

Схожі рецепти