М'ясо по-французьки без духовки
(покроковий рецепт з фото)
Талант справжньої господині в тому, щоб адаптувати вподобане блюдо під наявні інгредієнти і обставини. Один з таких варіантів - рецепт приготування м'яса по-французьки без духовки.
Ситне і апетитне м'ясо по-французьки без духовки в домашніх умовах на смак нічим не гірше класичного варіанту. В даному випадку також можна використовувати не тільки помідори, але і грибочки, а також інші овочі за смаком. Якщо м'ясо недостатньо жирне, на сковороду можна додати трохи води або бульйону в процесі приготування.
- Свинина - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Майонез - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Картопля - 3-5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Свинину, а саме це м'ясо буде використано в даному випадку, вимити і злегка відбити. М'ясо не повинно бути дуже тонким, щоб воно не було сухим.
2. На сковороду налити трохи олії і відправити туди м'ясо. На сильному вогні обсмажити з двох сторін до появи скоринки. В процесі посолити і поперчити за смаком. В рецепт приготування м'яса по-французьки без духовки можна використовувати також телятину, наприклад.
3. Тим часом очистити цибулю і нарізати тонкими півкільцями. Викласти на м'ясо і злегка присолити при бажанні. Під час закладки інгредієнтів вогонь потрібно прибрати до мінімуму.
4. Вимиті помідори нарізати тонко і викласти зверху. При бажанні можна використовувати томатний соус.
5. Рясно змастити майонезом (можна використовувати також сметану). При бажанні можна додати трохи гірчиці для більш пікантного смаку або пару скибочок солоного огірка, наприклад.
6. Слідом викласти очищений і тонко нарізаний картопля, попередньо посоливши його за смаком. При бажанні можна також додати трохи спецій.
7. Натертий сир висипати зверху.
8. Щоб м'ясо по-французьки без духовки в домашніх умовах як слід проготовілось, сковороду потрібно накрити кришкою. На повільному вогні блюдо буде нудитися мінімум 40-45 хвилин. Потім готовність можна перевіряти, проколів ножем.
9. Коли м'ясо і картопля стануть м'якими, можна знімати сковороду з вогню і подавати блюдо до столу.