Рецепт Хліб білий для духовки фото

Хліб білий для духовки
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Це, напевно, найпростіший хліб білий для духовки, який я пекла: прості інгредієнти, мінімум роботи, тому хочу поділитися рецептом з вами. Буде потрібно трохи більше часу, чим звичайно.

Опис приготування:

Випічка домашнього хліба - простий процес, тому краще завжди пекти хліб самому, а не купувати в магазині. Найголовніше - добре замісити тісто і дати тісту піднятися перед випічкою. Довго місити тісто по цьому рецепту не потрібно, хліб завжди виходить пишним, зі смачною скоринкою.

Отже, дивіться, як приготувати хліб білий для духовки.

  • Дріжджі сухі - 2, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
1
У склянку теплої води додайте цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 5-10 хвилин, щоб переконатися, що дріжджі працюють: повинна з'явитися пінна шапка.
2
У мисці для замісу тіста добре перемішайте просіяне борошно з сіллю.
3
Додайте дріжджову суміш в миску з борошном і перемішайте до однорідної маси.
4
Стіл присипте борошном, викладіть тісто і замішують його 1-2 хвилини, додаючи борошно в міру необхідності, щоб тісто не було липким. Тісто має залишитися м'яким, а не тугим. Сформуйте його в кулю.
5
Візьміть поліетиленовий пакет, збризніть його оливковою олією і перекладіть тісто в пакет. Переконайтеся, що тісто з усіх боків вкрите олією. Щільно закрийте пакет і залиште на ніч в холодильнику.
6
На наступний день викладіть пакет з тестом на стіл, трохи його відкрийте і мисліть тісто прямо в пакеті, щоб зникли всі бульбашки повітря в тісті.
7
Поліетиленовий пакет знову закрийте і залиште тісто на столі на 1 час, щоб воно стало кімнатної температури. За цей час тісто зігріється і підніметься.
8
Розігрійте духовку до 180 градусів. На дно форми для випічки хліба насипте трохи кукурудзяної муки.
9
Присипте стіл борошном, викладіть тісто і помісити його трохи, щоб вбралося все оливкова олія. Руками розімніть тісто в пласт, закатати в рулет покладіть у форму для випічки.
10
Накрийте форму харчовою плівкою і дайте хліба час, щоб піднятися в 2 рази.
11
Зніміть харчову плівку, зробіть на хлібі надрізи і випікайте хліб 35-40 хвилин в гарячій духовці, до золотисто-коричневого кольору.
12
Готовий хліб викладіть на решітку на столі і дайте охолонути повністю перед нарізкою і подачею на стіл.

Схожі рецепти