Білий хліб без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати білий хліб без дріжджів. Виходить дуже м'яка і смачна випічка. З таким хлібом ви відразу зрозумієте, що краще смачно робити випічку самим, а не купувати в магазині!
Рецепт, як приготувати білий хліб без дріжджів, дуже простий, а сам хліб виходить смачним і ніжним. Щоб було корисніше, я додаю, крім звичайної борошна, ще й цельнозерновую. За рахунок цього хліб виходить не таким білосніжним, як з магазину, зате набагато корисніше і багатше за смаком. Рекомендую!
- Борошно - 2 склянки
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка (можна замінити висівками)
- Вівсяні пластівці - 0.5 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Молоко - 1.5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Пекарський порошок - 3 чайних ложки
1. Спочатку змішаємо до однорідності всі рідкі інгредієнти: олія, яйце і молоко. Краще це зробити міксером. Сюди ж додамо сіль, цукор і розпушувач.
2. Далі додамо борошно, пластівці і ретельно перемішати. Щіпку пластівців краще залиште для прикраси. А все сухі інгредієнти додавайте по одному, ретельно перемішуючи.
3. Комков не повинно бути. Посипаємо пластівцями. Відправимо хліб в духовку при 200 градусах. Випікаємо до рум'яної скоринки.
4. У мене на підготовку пішло 45 хвилин. Ось такий красень вийшов!