Білий квас без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Спекотного літа немає краще прохолодного напою, ніж квас. Пропоную свій варіант смачного білого квасу без дріжджів для всієї родини!
Опис приготування:
Для приготування білого квасу без дріжджів раджу додавати немитий родзинки, щоб прискорити процес бродіння. Дивимося далі рецепт!
- Житнє борошно - 8 Ст. Ложок
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Немитий родзинки - 30 штук
Підготуйте інгредієнти.
Борошно потрібно розвести у воді, щоб суміш була по консистенції схожа на сметану. Додайте цукор, розмішайте.
Додаємо родзинки. Чи не мийте його, а то ефекту брожженія НЕ буде!
Отриманий затор потрібно накрити і поставити в тепле місце на кілька днів. Про його готовності можна дізнатися по появі кислуватого смаку.
Тепер сусло: витягаємо родзинки, переливаємо суміш у велику ємність (наприклад, в трехлитровую банку), заливаємо холодною водою і додаємо баціллкам"поїсти" - по 2-3 ст. L. Житнього борошна і цукру. Накриваємо банку і залишаємо при кімнатній температурі.
Через 2-3 дня буде перший квас. Зливаємо його, залишаючи в робочій банку квасну гущу. Доливаючи її водою і підсипаючи по 2-3 ст. L. Житнього борошна і цукру, ви постійно будете отримувати майже 3 літра квасу кожні 2-3 дня. Згодом гущі побільшає, і квас буде зріти швидше, поки не стане занадто кислим. Тоді просто приберіть частину гущі з банки.
Ось стільки гущі виходить!
Готовий білий квас без дріжджів можна зберігати тільки в холодильнику, інакше і далі буде бродити. Насолоджуємося напоєм!