Рецепт Білий квас без дріжджів фото

Білий квас без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Фрукти , Сухофрукти , Ізюм
На обід
Напої , Квас
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Спекотного літа немає краще прохолодного напою, ніж квас. Пропоную свій варіант смачного білого квасу без дріжджів для всієї родини!

Опис приготування:

Для приготування білого квасу без дріжджів раджу додавати немитий родзинки, щоб прискорити процес бродіння. Дивимося далі рецепт!

  • Житнє борошно - 8 Ст. Ложок
  • Вода - 2 склянки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Немитий родзинки - 30 штук
білий квас без дріжджів - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
білий квас без дріжджів - фото крок 2
Борошно потрібно розвести у воді, щоб суміш була по консистенції схожа на сметану. Додайте цукор, розмішайте.
білий квас без дріжджів - фото крок 3
Додаємо родзинки. Чи не мийте його, а то ефекту брожженія НЕ буде!
білий квас без дріжджів - фото крок 4
Отриманий затор потрібно накрити і поставити в тепле місце на кілька днів. Про його готовності можна дізнатися по появі кислуватого смаку.
білий квас без дріжджів - фото крок 5
Тепер сусло: витягаємо родзинки, переливаємо суміш у велику ємність (наприклад, в трехлитровую банку), заливаємо холодною водою і додаємо баціллкам"поїсти" - по 2-3 ст. L. Житнього борошна і цукру. Накриваємо банку і залишаємо при кімнатній температурі.
білий квас без дріжджів - фото крок 6
Через 2-3 дня буде перший квас. Зливаємо його, залишаючи в робочій банку квасну гущу. Доливаючи її водою і підсипаючи по 2-3 ст. L. Житнього борошна і цукру, ви постійно будете отримувати майже 3 літра квасу кожні 2-3 дня. Згодом гущі побільшає, і квас буде зріти швидше, поки не стане занадто кислим. Тоді просто приберіть частину гущі з банки.
білий квас без дріжджів - фото крок 7
Ось стільки гущі виходить!
білий квас без дріжджів - фото крок 8
Готовий білий квас без дріжджів можна зберігати тільки в холодильнику, інакше і далі буде бродити. Насолоджуємося напоєм!

Схожі рецепти