Білий квас без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Спекотного літа немає краще прохолодного напою, ніж квас. Пропоную свій варіант смачного білого квасу без дріжджів для всієї родини!
Для приготування білого квасу без дріжджів раджу додавати немитий родзинки, щоб прискорити процес бродіння. Дивимося далі рецепт!
- Житнє борошно - 8 Ст. Ложок
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Немитий родзинки - 30 штук
Підготуйте інгредієнти.
Борошно потрібно розвести у воді, щоб суміш була по консистенції схожа на сметану. Додайте цукор, розмішайте.
Додаємо родзинки. Чи не мийте його, а то ефекту брожженія НЕ буде!
Отриманий затор потрібно накрити і поставити в тепле місце на кілька днів. Про його готовності можна дізнатися по появі кислуватого смаку.
Тепер сусло: витягаємо родзинки, переливаємо суміш у велику ємність (наприклад, в трехлитровую банку), заливаємо холодною водою і додаємо баціллкам "поїсти" - по 2-3 ст. L. Житнього борошна і цукру. Накриваємо банку і залишаємо при кімнатній температурі.
Через 2-3 дня буде перший квас. Зливаємо його, залишаючи в робочій банку квасну гущу. Доливаючи її водою і підсипаючи по 2-3 ст. L. Житнього борошна і цукру, ви постійно будете отримувати майже 3 літра квасу кожні 2-3 дня. Згодом гущі побільшає, і квас буде зріти швидше, поки не стане занадто кислим. Тоді просто приберіть частину гущі з банки.
Ось стільки гущі виходить!
Готовий білий квас без дріжджів можна зберігати тільки в холодильнику, інакше і далі буде бродити. Насолоджуємося напоєм!