Домашній квас без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Простий і оригінальний рецепт домашнього квасу без дріжджів на всі випадки життя. Дивимося і записуємо його прямо зараз.
Для приготування домашнього квасу без дріжджів нам знадобиться бородинський хліб, родзинки і цукор. Такий напій дуже добре втаязикє спрагу в жарку пору року.
- Бородинський хліб - 1 штука
- Ізюм - 80 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - За смаком
Хліб нарізаємо невеликими кубиками і підсмажуємо в духовці до золотистого кольору. Чи не спаліть сухарики!
Готові житні сухарики складаємо на дно 3-літрової банки.
Туди ж відправляємо невелику жменьку промитого родзинок і цукор.
Всі заливаємо водою, закриваємо кришкою і залишаємо квас бродити як мінімум на 3 діб.
Готовий квас слід процідити в іншу банку і прибрати в холодильник. Частину, що залишилася закваску можна використовувати повторно.
Домашній квас без дріжджів готовий. Смачного!
Домашній квас без дріжджів готовий. Смачного!