Хлібний квас без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Наближається літній час, а значить спрага буде нас супроводжувати кожен день. Звичайно ж хочеться постійно пити освіжаючі напої. Я особливо люблю квас. А якщо його зробити вдома, то буде ще краще.
Я хочу вам запропонувати дізнатися про те, як приготувати хлібний квас без дріжджів. Вживати напій можна через 1, 5 діб, але зберігати його слід не більше 5 днів в холодильнику. Не поспішайте викидати залишився сусло, адже його можна буде використовувати повторно. Смак буде солодким.
- Житній хліб - 300 грам
- Ізюм - 25 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вода кип'ячена - 8 склянок
Хліб наріжте невеликими кубиками. Покладіть їх на деко з пергаментом. Приберіть шматочки в духовку на 5-10 хвилин при 180 градусах.
Перекладіть сухарі в каструлю. Залийте їх окропом.
Як вода охолоне, додайте половину цукру. Перемішайте.
Потім додайте родзинки. Ще раз перемішайте.
Закрийте закваску марлею. Залиште її на 12 годин при кімнатній температурі. Потім приберіть в темне місце ще на добу.
Після цього процідіть квас через марлю. Закваску залиште для наступної партії квасу.
Розлийте квас в банки, і додайте цукор, що залишився. Добре перемішайте. Пийте квас охолодженим!