Рецепт Хлібний квас без дріжджів фото

Хлібний квас без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Сухофрукти , Ізюм , Сухарики
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Напої , Квас
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 дн. 15 г. 0 хв.

Наближається літній час, а значить спрага буде нас супроводжувати кожен день. Звичайно ж хочеться постійно пити освіжаючі напої. Я особливо люблю квас. А якщо його зробити вдома, то буде ще краще.

Опис приготування:

Я хочу вам запропонувати дізнатися про те, як приготувати хлібний квас без дріжджів. Вживати напій можна через 1, 5 діб, але зберігати його слід не більше 5 днів в холодильнику. Не поспішайте викидати залишився сусло, адже його можна буде використовувати повторно. Смак буде солодким.

  • Житній хліб - 300 грам
  • Ізюм - 25 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода кип'ячена - 8 склянок
хлібний квас без дріжджів - фото крок 1
Хліб наріжте невеликими кубиками. Покладіть їх на деко з пергаментом. Приберіть шматочки в духовку на 5-10 хвилин при 180 градусах.
хлібний квас без дріжджів - фото крок 2
Перекладіть сухарі в каструлю. Залийте їх окропом.
хлібний квас без дріжджів - фото крок 3
Як вода охолоне, додайте половину цукру. Перемішайте.
хлібний квас без дріжджів - фото крок 4
Потім додайте родзинки. Ще раз перемішайте.
хлібний квас без дріжджів - фото крок 5
Закрийте закваску марлею. Залиште її на 12 годин при кімнатній температурі. Потім приберіть в темне місце ще на добу.
хлібний квас без дріжджів - фото крок 6
Після цього процідіть квас через марлю. Закваску залиште для наступної партії квасу.
хлібний квас без дріжджів - фото крок 7
Розлийте квас в банки, і додайте цукор, що залишився. Добре перемішайте. Пийте квас охолодженим!

Схожі рецепти