Хлібний квас
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі старовинний рецепт чудового, освіжаючого хлібного квасу. Смачний і корисний напій, приготований своїми руками, складе гідну конкуренцію газованої води.
Приготуйте квас за старовинним рецептом. Спочатку просушіть в духовці шматочки бородинского хліба, потім залийте їх гарячою водою, додайте цукор і родзинки. Через дві години додайте в квас дріжджі і залиште бродити на добу. Після цього можна розливати по келихах і подавати на стіл. Насолоджуйтесь!
- Бородинський хліб - 200 грам
- Ізюм - 30 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вода - 3 L
- Сухі дріжджі - 0, 5 чайних ложки
Бородинський хліб поріжте кубиками.
І просушіть його в духовці близько години при 150 градусах.
Потім залийте хліб гарячою водою, додайте цукор і родзинки і залиште на пару годин.
У половині склянки теплої води розведіть дріжджі і чайну ложку цукру. Дайте їм трохи постояти.
Потім додайте дріжджі в квас, залиште в прохолодному місці на добу і насолоджуйтеся древнім смачним напоєм.