Рецепт Домашній хлібний пудинг фото

Домашній хлібний пудинг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Солодке , Десерти , Пудинг
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хлібний пудинг - це блюдо, яке можна зробити на сніданок або полуденок. Для нього підійде звичайний хліб або здобна булка з родзинками. Розповім, як приготувати домашній хлібний пудинг.

Опис приготування:

Традиційно хлібний пудинг подають із заварним кремом, можна з морозивом або вершковим сиром, а також зі згущеним молоком (вареної або сирої). Їжте його теплим або холодним. Додайте до нього горіхи, сухофрукти, цукати. Пудинг готують з черствого або свіжого хліба, так що у вас з'явиться відмінний варіант використання хліба.

  • Французький багет - 1 штука
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершки - 1, 5 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Коричневий цукор - 0, 5 склянки
  • Білий цукор - 3/4 склянки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
  • Горіхи волоські - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Ром - 1/4 склянки
домашній хлібний пудинг - фото крок 1
1. Наріжте або порвіть руками французький багет. Викладіть його на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 10-15 хвилин.
домашній хлібний пудинг - фото крок 2
2. Поки хліб в духовці, приготуйте крем-заливку. У миску вбийте курячі яйця, додайте до них молоко, 1 склянка вершків, коричневий цукор, 0, 5 склянки білого цукру, корицю і мускатний горіх.
домашній хлібний пудинг - фото крок 3
3. Очистіть волоські горіхи і наріжте їх крупно.
домашній хлібний пудинг - фото крок 4
4. У форму викладіть шматочки висушеної хліба, НЕ сухарики, додайте горіхи. Залийте хліб у формі приготовленої сумішшю з яєць, молока і вершків. Трохи перемішайте, накрийте кришкою і відправте в холодильник на 30-60 хвилин.
домашній хлібний пудинг - фото крок 5
5. Дістаньте форму з холодильника і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 1 час.
домашній хлібний пудинг - фото крок 6
6. Тим часом в сотейник викладіть вершкове масло, вершки і цукор. Надішліть сотейник на вогонь і розтопіть масло з цукром.
домашній хлібний пудинг - фото крок 7
7. Влийте ром і ванільний екстракт в сотейник, гарненько перемішайте.
домашній хлібний пудинг - фото крок 8
8. Дістаньте форму з пудингом з духовки і залийте приготовленою сумішшю.
домашній хлібний пудинг - фото крок 9
9. Подавайте пудинг теплим або холодним.

Схожі рецепти