Домашній хлібний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Хлібний пудинг - це блюдо, яке можна зробити на сніданок або полуденок. Для нього підійде звичайний хліб або здобна булка з родзинками. Розповім, як приготувати домашній хлібний пудинг.
Традиційно хлібний пудинг подають із заварним кремом, можна з морозивом або вершковим сиром, а також зі згущеним молоком (вареної або сирої). Їжте його теплим або холодним. Додайте до нього горіхи, сухофрукти, цукати. Пудинг готують з черствого або свіжого хліба, так що у вас з'явиться відмінний варіант використання хліба.
- Французький багет - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Вершки - 1, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Білий цукор - 3/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Горіхи волоські - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Ром - 1/4 склянки
1. Наріжте або порвіть руками французький багет. Викладіть його на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку, запікайте 10-15 хвилин.
2. Поки хліб в духовці, приготуйте крем-заливку. У миску вбийте курячі яйця, додайте до них молоко, 1 склянка вершків, коричневий цукор, 0, 5 склянки білого цукру, корицю і мускатний горіх.
3. Очистіть волоські горіхи і наріжте їх крупно.
4. У форму викладіть шматочки висушеної хліба, НЕ сухарики, додайте горіхи. Залийте хліб у формі приготовленої сумішшю з яєць, молока і вершків. Трохи перемішайте, накрийте кришкою і відправте в холодильник на 30-60 хвилин.
5. Дістаньте форму з холодильника і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 1 час.
6. Тим часом в сотейник викладіть вершкове масло, вершки і цукор. Надішліть сотейник на вогонь і розтопіть масло з цукром.
7. Влийте ром і ванільний екстракт в сотейник, гарненько перемішайте.
8. Дістаньте форму з пудингом з духовки і залийте приготовленою сумішшю.
9. Подавайте пудинг теплим або холодним.