Хлібний пудинг з соусом
(покроковий рецепт з фото)
У мене був позавчорашній хліб, який вже не був такий м'який, тому вирішив використовувати його для десерту. Що в результаті вийшло? записуйте рецепт, як приготувати хлібний пудинг з соусом.
Такий пудинг можна зробити зі свіжого або вже трохи полежати хліба. Підійде не тільки хліб, а батон або булки. Використовуйте білий хліб або житній, можна зовсім зробити мікс. Можна додати до нього сухофрукти, горіхи, спеції. Подавайте хлібний пудинг теплим, полив соусом і прикрасивши кулькою морозива або вершковим сиром.
- Хліб - 480 грам
- Молоко - 4 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 240 грам
- Яйця - 3 штуки
- Ваніль - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Жовтки курячі - 2 штуки
- Віскі - 0, 5 склянки (можна замінити апельсиновим соком)
1. Наріжте хліб скибочками, потім кожен ще розріжте квадратиками або порвіть шматочками довільної форми.
2. У мисці змішайте молоко, 120 грам розтопленого вершкового масла, яйця, ваніль.
3. Додайте до суміші корицю, мускатний горіх, перемішайте.
4. Хліб викладіть у велику миску, додайте родзинки і влийте молоко, змішане з іншими інгредієнтами, перемішайте і залиште на час, щоб хліб ввібрав більшу частину рідини.
5. Змастіть форму для запікання і викладіть в неї розмочений хліб.
6. Надішліть форму в розігріту до 180-200 градусів духовку на 1 час.
7. Видаліть з духовки і залиште на час, щоб пудинг трохи охолов.
8. Тим часом в сотейник викладіть масло і відправте його на вогонь.
9. Додайте цукрову пудру і перемішайте віночком.
10. Зніміть сотейник з вогню і додайте курячі жовтки, перемішайте енергійно віночком, щоб яйця не згорнулися.
11. Збивайте суміш віночком і влийте віскі.
12. Спершу соус буде рідкий але в міру остигання він придбає густу консистенцію.
13. Розріжте ще теплий пудинг на частини, полийте його соусом і прикрасьте кулькою морозива.