Печінка індички з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Печінка індички з яблуками - прекрасне святкове блюдо для любителів смачно поїсти. Яблука краще брати кисло-солодкі, вони додадуть своєрідну пікантність печінки. Смачно і корисно!
Для того, щоб приготувати соковиту печінку індички з яблуками, прожарьте печінку на курячому жиру, поки кров перестане виділятися. Після цього тушкуйте її з цибулею і спеціями на повільному вогні. Яблука обсмажте в окремій посудині до рум'яної скоринки. У печінку додайте червоне вино і тушкуйте ще деякий час. Далі готову печінку змішайте з яблуками і дайте згасити ще трохи. Таким чином, у вас вийде відмінний святкова страва. Вдалого приготування!
- Печінка індички - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
- Яблука - 4 штуки
- Червоне вино - 100-150 мілілітрів
- Топлений курячий жир - За смаком (для обжарки)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Промийте печінку, наріжте її на невеликі шматочки. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
Обсмажуйте печінка на курячому жиру до тих пір, поки кров перестане виділятися.
Додайте сіль і перець за смаком, перемішайте печінку.
Додайте подрібнену цибулю до индюшиной печінки, тушкуйте її таким чином хвилин 15.
Нарізані часточками яблука обсмажте в окремій сковороді до красивої золотистої скоринки.
До печінки з цибулею додайте червоне вино, тушкуйте на середньому вогні 7 хвилин, поки алкоголь не випарується.
Змішайте яблука з печінкою і тушкуйте на повільному вогні 5-8 хвилин. Печінка з яблуками готова!