Печінка індички з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Печінка індички з овочами - дуже просте і швидке в приготуванні, смачне і корисне блюдо. Його можна подати до столу з будь-яким гарніром або з'їсти просто так, з шматочком хліба. Готуємо легко і смачно!
Мені подобаються страви з печінки індички. По перше, печінку індички більше за розміром, ніж куряча, а значить працювати з нею легше і простіше. По-друге, за смаком печінку індички солодше і ніжніше курячої. І готується печінка індички дуже швидко, буквально за півгодини ви зможете смачно і корисно нагодувати родину. Готуємо!
- Печінка індички - 400-500 грам
- Овочі заморожені - 200-250 грам (суміш)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
1. Для приготування страви я використовую суміш заморожених овочів: морква, зелений горошок, брокколі, стручкова квасоля і болгарський перець.
2. Цибулину очистимо, наріжемо четвертькольцами і викладемо на розігріту з рослинним маслом сковороду. Обсмажуємо цибулю до прозорості або легкого рум'янцю.
3. Печінка індички ретельно очистимо від плівок і помиємо. Обсушити і наріжемо на більш дрібні шматочки.
4. Викладаємо шматочки печінки до цибулі. Перемішуємо. Обсмажуємо на вогні трохи більше середнього.
5. Печінка поміняла колір, посолити і поперчити її, обсмажуємо, помішуючи, ще хвилинку-півтори.
6. Додаємо до печінки овочі, перемішуємо. Солимо, перчимо і посипаємо сушеним базиліком або іншими вашими улюбленими приправами.
7. І тушкуємо під кришкою, зменшивши вогонь, хвилин 10-12.
8. От і все, блюдо готово!