Печінка індички зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
В даному рецепті я розповім, як приготувати печінку індички зі сметаною. Блюдо це специфічне, але вельми цікаве на смак. Воно, безумовно, внесе різноманітність в ваш раціон. Смачного!
Слід врахувати, що печінка індички готується швидко. Тому не варто перетримувати її при готуванні. Не забувайте, що борошно потрібно всипати частинами, щоб не створювалися грудочки в сметанному соусі.
- Печінка індички - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Крем - 250 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
Перед нарізуванням печінку індички необхідно добре промити холодною водою. Далі ріжемо печінку гострим ножем на невеликі шматочки.
Лук очищаємо від лушпиння. Нарізаємо півкільцями. Кидаємо на розпечену сковороду, змащену попередньо вершковим маслом. Смажимо цибулю до появи золотистого відтінку. Щоб його зробити м'якше, додаємо зовсім небагато солі.
На іншій сковорідці обсмажуємо печінку індички на середньому вогні. Смажити краще на вершковому маслі - так аромат буде яскравіше.
Через 10 хвилин після обсмажування, в сковороду з печінкою індички додаємо цибулю і сметану. Заливаємо цю суміш склянкою води. І тушкуємо ще 25 хвилин під закритою кришкою.
Щоб сметанний соус став густішим, додаємо в нього трохи борошна. Тушкуємо суміш ще 4 хвилини на дуже тихому вогні.
Додаємо за смаком сіль. Можна прикрасити блюдо будь-якою зеленню. Подавати таку печінку можна до будь-якого гарніру.
Дуже смачно!
Дуже смачно!