Печінка яловича зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт страви, як приготувати печінку яловичу зі сметаною, перевірений часом, а тепер і мною. Печінка виходить ніжною і соковитою, з приємним вершковим присмаком і без характерного запаху.
Використовуйте свіжу печінку, а не морожену. Ви можете її НЕ вимочувати, а вимити, розрізати шматочками і обсмажити зі сметаною. Раджу видалити всі жили. Крім того, що страва дуже смачна, воно ще й корисне, адже печінка містить вітаміни групи В. До столу печінку подають трохи остигнула.
- Печінка яловича - 450 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 0, 5 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
1
Вимийте гарненько печінку і видаліть всі жили, наріжте її невеликими шматочками і викладіть в миску.
2
Влийте воду, щоб вона покрила печінку, і вичавити сік одного лимона, залиште на 1 час.
3
Очистіть цибулю і наріжте його невеликими кубиками. Печінка гарненько промийте і витріть серветками.
4
Сковороду розігрійте з вершковим маслом і викладіть цибулю, обсмажте його до золотистого кольору і викладіть печінку.
5
Обсмажуйте вміст сковороди 10-15 хвилин, потім приправити сіллю і poperčite, додайте сметану і гірчицю, тушкуйте пару хвилин.
6
Подавайте печінку до столу гарячою з утворилася підливою.