Яловича печінка з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Підшукуєте варіант смачного гарячого страви на обід або вечерю? можливо, вам сподобається ця моя ідея. Поєднання корисної печінки, смажених грибочків і апетитного соусу - це дійсно смачно!
Поспішаю поділитися з вами своєю ідеєю, як приготувати яловичу печінку з грибами, тушковану з бульйоном і шматочками бекону. Це чудовий варіант гарячого для будь-якого гарніру. Печінка виходить дуже ніжною і практично тане в роті, а підлива - просто пальчики оближеш! Якщо ви ще не перейнялися любов'ю до субпродуктів, обов'язково спробуйте цей рецепт!
- Печінка яловича - 450 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Бекон - 50 грам
- Бульйон - 1/2 L
- Сіль і перець - За смаком
- Печериці - 200 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
1. Печінка вимийте, обсушити і наріжте брусочками. Додати сіль, поперчіть за смаком і обваляйте в невеликій кількості борошна. Надішліть в розігріте рослинне масло і обсмажте на сильному вогні з двох сторін до золотистої скоринки.
2. Зніміть печінку і поки відкладіть в сторону. Тим часом обсмажте нарізану цибулю і гриби.
3. Додайте шматочки бекону, трохи солі і перцю, а також улюблені спеції, трави. Смажте на середньому вогні, помішуючи, хвилин 5.
4. Додайте борошно, що залишилося і акуратно перемішайте.
5. Влийте бульйон, доведіть до кипіння і млоїте ще хвилин 5.
6. Додайте печінку і тушкуйте до готовності ще хвилин 10 (час залежить від розміру шматочків печінки).
7. Готову страву подавайте до столу гарячим, доповнивши будь-яким гарніром, який вам до душі. Смачного!