Яловича печінка смажена
(покроковий рецепт з фото)
Простий і дуже смачний варіант вечері. Подати печінку можна з легким овочевим салатом і відвареною картоплею.
Смажена печінка ні чим не поступається м'ясу, а іноді і навпаки. Вибираючи печінку, зверніть увагу на свіжість і вік продукту. Чим молодше буде печінку, тим швидше і соковитіше вона приготується.
- Яловича печінка - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Борошно для панірування - 5 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок(rafinirovannoe)
- Зелень - - За смаком (по бажанню)
1. Приготуємо свіжу печінку, борошно, масло для смаження і сіль. Печінка краще трохи заморозити, так вона легше буде нарізатися і менше стікати кров'ю на сковороді.
2. Мерзла печінку прекрасно ріжеться, я порізала на шматочки товщиною до 1 см. Якщо печінка стара, то краще трішки відбити її молоточком через плівку. Посолити з усіх боків.
3. Кожен шматочок запанірувати у пшеничному борошні.
4. Розігріваємо дуже добре масло на сковороді. Кладемо печінку, вогонь повинен бути сильним, щоб відразу кров згорнулася. Після трохи зменшуємо вогонь і смажимо 5 хвилин під кришкою до утворення скоринки.
5. Переверніть шматочки на іншу сторону, смажте до зникнення крові.
6. Зніміть зі сковороди. Яловича печиво смажена готова! приємного!