Смажена яловича печінка
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу познайомити вас з оригінальним рецептом «Печінка по-венеціанські». Це смажена яловича печінка, яка подається з шматочками поленти. Дивіться, як приготувати цей смачна страва!
Частіше включайте в своє меню страви з субпродуктів, це смачно, економно і корисно. Наприклад, печінку багата залізом, так необхідним для організму людини. У цьому рецепті ви можете замінити половину вершкового масла на рослинне, а сік лимона на біле столове вино.
- Печінка яловича - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Петрушка свіжа - 1/2 пучка
- Сіль - За смаком
Яловичу печінку вимийте, звільніть від плівки, прожилок і наріжте на тонкі невеликі шматочки.
Ріпчасту цибулю почистіть, промийте і наріжте соломкою.
У сковороді розтопіть 50 грамів вершкового масла, покладіть цибулю і обсмажуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім влийте 100 мл води і готуйте 15 хвилин до тих пір, поки цибуля не стане дуже м'яким, а рідина повністю не випарується. В іншій сковороді, на сильному вогні, розтопіть вершкове масло, викласти печінку і обсмажуйте її (без солі) протягом 5-6 хвилин.
Перекладіть обсмажену цибулю до печінки.
Перемішайте, приправити сіллю, підігрійте блюдо і збризніть лимонним соком.
Смажену яловичу печінку посипте нарізаною петрушкою, подавайте блюдо гарячим.