Рецепт Смажена яловича печінка фото

Смажена яловича печінка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Печінка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Сьогодні хочу познайомити вас з оригінальним рецептом «Печінка по-венеціанські». Це смажена яловича печінка, яка подається з шматочками поленти. Дивіться, як приготувати цей смачна страва!

Опис приготування:

Частіше включайте в своє меню страви з субпродуктів, це смачно, економно і корисно. Наприклад, печінку багата залізом, так необхідним для організму людини. У цьому рецепті ви можете замінити половину вершкового масла на рослинне, а сік лимона на біле столове вино.

  • Печінка яловича - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка свіжа - 1/2 пучка
  • Сіль - За смаком
смажена яловича печінка - фото крок 1
Яловичу печінку вимийте, звільніть від плівки, прожилок і наріжте на тонкі невеликі шматочки.
смажена яловича печінка - фото крок 2
Ріпчасту цибулю почистіть, промийте і наріжте соломкою.
смажена яловича печінка - фото крок 3
У сковороді розтопіть 50 грамів вершкового масла, покладіть цибулю і обсмажуйте 5 хвилин, періодично помішуючи. Потім влийте 100 мл води і готуйте 15 хвилин до тих пір, поки цибуля не стане дуже м'яким, а рідина повністю не випарується. В іншій сковороді, на сильному вогні, розтопіть вершкове масло, викласти печінку і обсмажуйте її (без солі) протягом 5-6 хвилин.
смажена яловича печінка - фото крок 4
Перекладіть обсмажену цибулю до печінки.
смажена яловича печінка - фото крок 5
Перемішайте, приправити сіллю, підігрійте блюдо і збризніть лимонним соком.
смажена яловича печінка - фото крок 6
Смажену яловичу печінку посипте нарізаною петрушкою, подавайте блюдо гарячим.

Схожі рецепти