Куряча печінка зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям субпродуктів пропоную відмінний рецепт приготування курячої печінки зі сметаною, тушкованою з овочами. Це просте блюдо, яке підходить до будь-якого гарніру.
Якщо класичний рецепт курячої печінки зі сметаною вже злегка набрид, тоді спробуйте приготувати це блюдо по-новому, використовуючи вчиненого несподівані інгредієнти. Такий варіант печінки можна доповнити також грибами для додаткової нотки смаку.
- Печінка - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Крем - 250 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
1. Даний рецепт приготування курячої печінки зі сметаною починається з овочевої основи. Для початку необхідно очистити і нарізати тонкими півкільцями або кубиками цибулину. На сковороду налити трохи олії і відправити туди цибулю.
2. Обсмажити цибулю, періодично помішуючи, близько 3-5 хвилин, щоб він став м'яким і злегка золотистим. Тим часом очистити і натерти на тертці моркву. Надіслати її до цибулі.
3. Поки смажаться овочі можна зайнятися печінкою. Її необхідно ретельно промити і просушити. При бажанні можна розрізати навпіл. Надіслати на сковороду до обсмаженою овочам.
4. На середньому вогні обсмажити печінку, час від часу помішуючи. Така куряча печінка зі сметаною в домашніх умовах відрізняється цікавим соусом. Отже, для його приготування необхідно з'єднати сметану і мед. Додати дрібку солі, перцю і мускатний горіх за смаком. Все ретельно перемішати, щоб вийшов однорідний соус.
5. Викласти сметанний соус на сковороду.
6. Тепер є два варіанти приготування цієї страви. Печінку можна залишити гаситися на сковороді або ж відправити в розігріту духовку і запікати до готовності.