Рецепт Куряча печінка зі сметаною фото

Куряча печінка зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряча печінка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

На замітку любителям субпродуктів пропоную відмінний рецепт приготування курячої печінки зі сметаною, тушкованою з овочами. Це просте блюдо, яке підходить до будь-якого гарніру.

Якщо класичний рецепт курячої печінки зі сметаною вже злегка набрид, тоді спробуйте приготувати це блюдо по-новому, використовуючи вчиненого несподівані інгредієнти. Такий варіант печінки можна доповнити також грибами для додаткової нотки смаку.

  • Печінка - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Крем - 250 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
куряча печінка зі сметаною - фото крок 1
1. Даний рецепт приготування курячої печінки зі сметаною починається з овочевої основи. Для початку необхідно очистити і нарізати тонкими півкільцями або кубиками цибулину. На сковороду налити трохи олії і відправити туди цибулю.
куряча печінка зі сметаною - фото крок 2
2. Обсмажити цибулю, періодично помішуючи, близько 3-5 хвилин, щоб він став м'яким і злегка золотистим. Тим часом очистити і натерти на тертці моркву. Надіслати її до цибулі.
куряча печінка зі сметаною - фото крок 3
3. Поки смажаться овочі можна зайнятися печінкою. Її необхідно ретельно промити і просушити. При бажанні можна розрізати навпіл. Надіслати на сковороду до обсмаженою овочам.
куряча печінка зі сметаною - фото крок 4
4. На середньому вогні обсмажити печінку, час від часу помішуючи. Така куряча печінка зі сметаною в домашніх умовах відрізняється цікавим соусом. Отже, для його приготування необхідно з'єднати сметану і мед. Додати дрібку солі, перцю і мускатний горіх за смаком. Все ретельно перемішати, щоб вийшов однорідний соус.
куряча печінка зі сметаною - фото крок 5
5. Викласти сметанний соус на сковороду.
куряча печінка зі сметаною - фото крок 6
6. Тепер є два варіанти приготування цієї страви. Печінку можна залишити гаситися на сковороді або ж відправити в розігріту духовку і запікати до готовності.

Схожі рецепти