Сом в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і ситний сом в сметані я готую з грибами і сиром. Спробуйте.
Рецепт сома в сметані я завчила ще в студентські роки. Сом в сметані був для нас святом живота! І ми готували його традиційно по завершенню сесії. По-немногу відхоплює кожен запрошений гість. І зараз готувала, фотографувала і згадувала ці дивовижні дні молодості. Зрозуміла, що означає - готувати із задоволенням. Почнемо.
- Сом - 1, 5-2 кілограма
- Крем - 400 грам
- Гриби - 200 грам (будь-які.)
- Твердий сир - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Помийте сома і розріжте на шматочки. Додати сіль, поперчіть.
Викладіть рибу на деко, устелённий пекарської папером, і змастіть сметаною.
Чистий, помийте гриби і наріжте скибочками. Викладіть поверх сметани.
На великій тертці натріть сир і розсипте його на гриби.
Сом в сметані запікається в розігрітій на 200 градусів духовці 30-40 хвилин.