Смажений сом
(покроковий рецепт з фото)
Відразу варто відзначити, що смаженого сома можна приготувати в духовці або аерогрилі, як вам зручніше і швидше. Смаженого сома можна готувати з картоплею, таким чином відразу вийде і гарнір.
Дивіться, як приготувати смаженого сома в домашніх умовах. Рибу слід уважно і ретельно очистити, видаливши зайві плавнички і луски. Далі риба маринується в суміші зі спецій, лимонного соку, імбиру і часнику. Разом з сомом я готую картопля. Враховуйте, якщо готуєте в аерогрилі, картоплі до повної готовності може знадобиться трохи більше часу, ніж рибі. Хай щастить!
- Сом - 1, 4 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Орегано - 1 щіпка
- Імбир - За смаком(3 см)
- Сіль і перець - За смаком
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сухарі паніровочні - За смаком
- Картопля - 10 штук
- Масло рослинне - За смаком
- Спеції - За смаком
Сома ретельно промийте та висушіть. Видаліть зябра, плавники, хвіст і луску. Змастіть рибу сметаною, присипте панірувальними сухарями. Часник і імбир подрібніть, змішайте з орегано, лимонним соком і сіллю. Натріть отриманою сумішшю рибу і відкладіть її маринуватися в холодильник на 1 час.
Картопля очищаємо, нарізаємо соломкою, поливаємо маслом і присипаємо спеціями.
На нижню решітку аерогрилю викладаємо картопля, а верхню застилає фольгою і викладаємо сома. Готуйте 40 хвилин, при температурі 180 градусів.
Готову рибу викласти на блюдо з картоплею і прикрасьте овочами. Смачного!