Рецепт Смажений сом фото

Смажений сом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сом
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Відразу варто відзначити, що смаженого сома можна приготувати в духовці або аерогрилі, як вам зручніше і швидше. Смаженого сома можна готувати з картоплею, таким чином відразу вийде і гарнір.

Опис приготування:

Дивіться, як приготувати смаженого сома в домашніх умовах. Рибу слід уважно і ретельно очистити, видаливши зайві плавнички і луски. Далі риба маринується в суміші зі спецій, лимонного соку, імбиру і часнику. Разом з сомом я готую картопля. Враховуйте, якщо готуєте в аерогрилі, картоплі до повної готовності може знадобиться трохи більше часу, ніж рибі. Хай щастить!

  • Сом - 1, 4 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Орегано - 1 щіпка
  • Імбир - За смаком(3 см)
  • Сіль і перець - За смаком
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Сухарі паніровочні - За смаком
  • Картопля - 10 штук
  • Масло рослинне - За смаком
  • Спеції - За смаком
смажений сом - фото крок 1
Сома ретельно промийте та висушіть. Видаліть зябра, плавники, хвіст і луску. Змастіть рибу сметаною, присипте панірувальними сухарями. Часник і імбир подрібніть, змішайте з орегано, лимонним соком і сіллю. Натріть отриманою сумішшю рибу і відкладіть її маринуватися в холодильник на 1 час.
смажений сом - фото крок 2
Картопля очищаємо, нарізаємо соломкою, поливаємо маслом і присипаємо спеціями.
смажений сом - фото крок 3
На нижню решітку аерогрилю викладаємо картопля, а верхню застилає фольгою і викладаємо сома. Готуйте 40 хвилин, при температурі 180 градусів.
смажений сом - фото крок 4
Готову рибу викласти на блюдо з картоплею і прикрасьте овочами. Смачного!

Схожі рецепти