Сом Там
(покроковий рецепт з фото)
Сом Там - це тайський салат із зеленої папайї. Кажуть, що він один з найулюбленіших у тайських жінок. Може, і вам полюбиться своїм кисло-солодким і гострим смаком. Він дуже соковитий і готується легко.
Смачний і корисний тайський салат, який ви легко можете приготувати у себе вдома. А допоможе вам цей рецепт, в якому детально розказано, як приготувати салат Сом Там. Інгредієнти для салату в наш час купити не проблема. Готується салат дуже швидко, виходить смачним і дуже соковитим. Перець чилі додавайте на свій смак, кому-то може вистачити і одного перчика.
- Зелена папайя - 1 штука(300-400 м)
- Перець чилі - 2-3 штук
- Часник - 4 зубчики
- Спаржева квасоля - 75 грам
- Помідори черрі - 6-7 штук
- Креветки сушені - 1 Ст. Ложка
- Рибний соус - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
- Пальязикай цукор - 1 Ст. Ложка
- Вапно - 1 штука
- Арахіс - 2 Ст. Ложки
Очищаємо зелену папайю від шкірки.
Потім натираємо її на тертці для корейської моркви. Можна замочити хвилин на 10 в холодній воді, так піде зайвий крохмаль. Потім воду потрібно віджати.
Очищаємо часник, перець чилі нарізаємо. Потім разом з часником розтираємо його в ступці.
Додайте сушені креветки і обсмажений арахіс, потовчіть.
Стручки квасолі наріжте разом з натертою папайей і додати в ступку, пам'ятайте. Потім додайте помідори і знову пам'ятайте, але не в пюре.
У каструльці розтопіть пальязикай цукор з невеликою кількістю води. Приберіть з вогню, додайте рибний соус, сік лайма, перемішайте. Добавьтесоус до овочів, добре перемішайте. Салат готовий!