Сом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для мене сом найсмачніша риба. Я запікаю сома в маринаді в рукаві, приготування якого теж розповім. Подаю з тушкованими овочами.
Рецепт сома запеченого в духовці я вигадала, можна сказати, сама. Просто запекла його так само, як і іншу рибу. Але до сому мені захотілося зробити тушковані овочі, щоб страва вийшла корисним і смачним. Сом запечений в духовці в рукаві вийшов ароматним і апетитним. А який на смак! ммм! обов'язково спробуйте.
- Сом - 1-2 кілограм (у мене від великого сома залишився шматок хвоста. Відмінно підійшов.)
- Приправа для риби - За смаком
- Сіль - За смаком
- Морква - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелений горошок - 1 Склянка
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
Разморозьте і помийте сома.
Додати сіль сома, приправте приправою для риб і залиште в маринаді совственного соку на 2 годину.
Потім помістіть сома в рукав і запікайте 20 хвилин.
Поки сом запікається в духовці, приготуємо овочі. Почистіть моркву і ріпчасту цибулю, розріжте болгарський перець і вичистіть його від насіння. Наріжте моркву кружечками, болгарський перець соломкою, цибулю кільцями і викладіть в сковороду, политу олією. Гасіть до повної готовності овочів.
Сом запечений в духовці подається з тушкованими овочами і зеленим горошком. Смачного.