Сом, запечений в духовці (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Всім привіт! Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати сома, запеченого в духовці. Ця страва стане справжньою окрасою будь-якого столу, приступаємо до його приготування!
По закінченню приготування рибку потрібно дати відпочити. Подавати можна з будь-яким овочевим гарніром або соусом. Готуйте, пробуйте і насолоджуйтеся!
- Сом - 2-3 кілограм
- Гірчичний, соєвий соус - 1 С.. Ложка
- Сметана або майонез - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Овочі, зелень - За смаком (для подачі)
1
Для того, щоб приготувати сома, запеченого в духовці, необхідно відрубати у нього голову і дістати нутрощі. Після цього ретельно промиваємо рибу всередині і зовні.
2
Тепер на рибі необхідно зробити неглибокі надрізи приблизно до хребта. У них потім розташуються часточки лимона.
В окремій ємності змішуємо гірчицю, соєвий соус, майонез (або сметану), щіпку солі і перцю. Ретельно все перемішуємо і коли маса стане однорідною, натираємо рибу з усіх боків.
В окремій ємності змішуємо гірчицю, соєвий соус, майонез (або сметану), щіпку солі і перцю. Ретельно все перемішуємо і коли маса стане однорідною, натираємо рибу з усіх боків.
3
Лимон необхідно промити і нарізати часточками. Укладаємо часточки лимона в отвори, зроблені раніше в сомі. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Рибку переносимо в пакет для запікання і відправляємо в холодильник на 20 хвилин, щоб сом встиг промаринуватися. Після цього рибу необхідно запекти в протягом 20-30 хвилин. Готовність визначається по золотистій скоринці, яка утворюється зверху. Сом в духовці готовий, смачного!