Рецепт Грушевий пиріг по-італійськи фото

Грушевий пиріг по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Груша
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Пропоную ароматний і смачний пиріг, який дивно легко спекти. І найважливіше - він виходить завжди! Поєднання груші і шоколаду, ніжне і смачне тісто ... Ваші рідні будуть задоволені!

Опис приготування:

Легкий, ароматний і дуже смачний пиріг виходить. Готується він легко, просто і досить швидко. У сезон дозрівання груш такий пиріг у нас на столі з'являється раз на тиждень точно. Якщо і ви любите випічку з грушами, цей пиріг вам сподобається напевно. Якщо ви будете точно слідувати рекомендаціям рецепта, у вас вийде такий же чудовий пиріг. Нічого складного, тому готуємо.

  • Груші - 3 штуки (нЕ переспілі)
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам(80 - в тісто, 20 - для змащування форми)
  • Молоко - 130 мілілітрів
  • Шоколад чорний - 100-120 грам
  • Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
грушевий пиріг по-італійськи - фото крок 1
Груші миємо й нарізаємо тонкими часточками. Кожуру я не очищаю.
грушевий пиріг по-італійськи - фото крок 2
Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо м'яке вершкове масло, додаємо жовтки, цукор і молоко, збиваємо-перемішуємо. І невеликими порціями, не перестаючи збивати, досипаємо борошно, змішану з розпушувачем.
грушевий пиріг по-італійськи - фото крок 3
Білки збиваємо окремо в пишну піну (в змішувачі допомоги).
грушевий пиріг по-італійськи - фото крок 4
Додаємо білкову масу до тесту, акуратно (знизу вгору) перемішуємо.
грушевий пиріг по-італійськи - фото крок 5
Розділити тісто на дві частини, в одну додамо шоколад. Можна натерти його на тертці, а можна дрібно покришити ножем.
грушевий пиріг по-італійськи - фото крок 6
Змащуємо форму для випічки (діаметром 23-26 см.) маслом, злегка присипаємо борошном. Викладаємо шоколадне тісто, а поверх викладаємо половину скибочок груші.
грушевий пиріг по-італійськи - фото крок 7
Потім викладаємо тісто, а зверху груші. Ставимо випікатися в розігріту до 180-190 градусів духовку на 50 хвилин.
грушевий пиріг по-італійськи - фото крок 8
Ось такий гарний повинен вийти пиріг. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою або прикрасити розтопленим шоколадом.

Схожі рецепти