Грушевий пиріг по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную ароматний і смачний пиріг, який дивно легко спекти. І найважливіше - він виходить завжди! Поєднання груші і шоколаду, ніжне і смачне тісто ... Ваші рідні будуть задоволені!
Легкий, ароматний і дуже смачний пиріг виходить. Готується він легко, просто і досить швидко. У сезон дозрівання груш такий пиріг у нас на столі з'являється раз на тиждень точно. Якщо і ви любите випічку з грушами, цей пиріг вам сподобається напевно. Якщо ви будете точно слідувати рекомендаціям рецепта, у вас вийде такий же чудовий пиріг. Нічого складного, тому готуємо.
- Груші - 3 штуки (нЕ переспілі)
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам(80 - в тісто, 20 - для змащування форми)
- Молоко - 130 мілілітрів
- Шоколад чорний - 100-120 грам
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
Груші миємо й нарізаємо тонкими часточками. Кожуру я не очищаю.
Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо м'яке вершкове масло, додаємо жовтки, цукор і молоко, збиваємо-перемішуємо. І невеликими порціями, не перестаючи збивати, досипаємо борошно, змішану з розпушувачем.
Білки збиваємо окремо в пишну піну (в змішувачі допомоги).
Додаємо білкову масу до тесту, акуратно (знизу вгору) перемішуємо.
Розділити тісто на дві частини, в одну додамо шоколад. Можна натерти його на тертці, а можна дрібно покришити ножем.
Змащуємо форму для випічки (діаметром 23-26 см.) маслом, злегка присипаємо борошном. Викладаємо шоколадне тісто, а поверх викладаємо половину скибочок груші.
Потім викладаємо тісто, а зверху груші. Ставимо випікатися в розігріту до 180-190 градусів духовку на 50 хвилин.
Ось такий гарний повинен вийти пиріг. Перед подачею його можна присипати цукровою пудрою або прикрасити розтопленим шоколадом.