Грушевий пиріг без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Дуже рекомендую взяти на замітку цей дивно апетитний і нескладний рецепт приготування грушевого пирога без глютену. Корисно і смачно - ідеальне поєднання для десерту.
Якщо у вас під рукою не виявилося мигдальної муки - не біда. Ви цілком можете взяти обсмажені горіхи і подрібнити їх у блендері. В разі, коли тісто занадто кришиться і погано ліпиться, можна додати трохи холодної води. До речі, дуже зручно готувати грушевий пиріг без глютену в домашніх умовах на вже готовому коржі, який можна спекти заздалегідь.
- Мигдалеве борошно - 160 грам
- Кокосова мука - 60 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка (краще брати коричневий)
- Вершкове масло - 6-8 чайних ложок
- Груша - 3-4 штук
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед включіть її, розігрійте її до 180 градусів. У глибоку миску надішліть цукор, сіль, миндальную і кокосову борошно. Перемішайте. Розтопити вершкове масло, потроху додавайте, перемішуючи тісто. 2-3 ложки крихти відкладіть в сторону і продовжуйте підливати масло.
2. Воно повинно вийти ось такий консистенції - добре лепіться в руках. Доповнити цей простий рецепт грушевого пирога без глютену можна також натуральними ароматизаторами: корицею, ваніллю, цитрусової цедрою.
3. Підготуйте жароміцних форму. Викладіть крихту, сформуйте корж. Працювати з таким тестом одне задоволення, воно м'яке і прекрасно ліпиться. Тепер потрібно відправити форму в духовку хвилин на 12-15, щоб корж трохи підрум'яниться. Можна накрити тісто листом пергаменту, а зверху насипати квасоля або горох, щоб корж в процесі випічки не піднімалося.
4. Паралельно очистіть від серцевини груші, наріжте їх тонкими скибочками. Можна при бажанні скропити їх невеликою кількістю соку лимона. Викладіть фрукти на корж.
5. Зверху присипте заздалегідь відкладеної крихтою, відправте форму в духовку. Випікайте грушевий пиріг без глютену в домашніх умовах близько 30-40 хвилин.
6. Ось такий смачний і апетитний десерт вийде в результаті. Перед подачею до столу пиріг можна присипати цукровою пудрою, доповнити вершками або кулькою морозива. Приємного чаювання!