Хліб без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом хліба без глютену на основі борошна із зеленої гречки. Він відмінно підійде для алергіків або тих, хто хоче спробувати щось нове.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати хліб без глютену. Ксантанова камедь - обов'язковий інгредієнт, вона замінює яйце. Борошно з пшона можна зробити з пшенки в домашніх умовах. Вода для хліба повинна бути трохи теплою, щоб не прискорювався процес роботи дріжджів. Форму для випічки обов'язково змастіть маслом, навіть якщо вона антипригарная. При випічці не відчинити дверцята духовки перші 40-45 хвилин. Готовий хліб повністю остудіть і лише потім нарізайте. Зазвичай безглютеновая випічка примхлива в приготуванні, але цей рецепт мені дуже сподобався. Хліб виходить дуже традиційним за смаком, середньої щільності, добре тримає форму і не розвалюється.
- Борошно із зеленої гречки - 100 грам
- Картопляний крохмаль - 100 грам
- Рисове борошно - 50 грам
- Борошно з пшона - 50 грам
- Мелене лляне насіння - 20 грам
- Сіль - 10 грам
- Цукор - 20 грам
- Вершкове масло - 15 грам (або рослинне)
- Ксантанова камедь - 1, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 7 грам (сухі, швидкодіючі)
- Вода - 290 мілілітрів (трохи тепла)
- Кунжут - За смаком
- Насіння - За смаком (лляні, соняшникові)