Рецепт Хліб без глютену фото

Хліб без глютену
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Борошно, Рисове борошно, Гречана мука
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Без глютену
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Ділюся рецептом хліба без глютену на основі борошна із зеленої гречки. Він відмінно підійде для алергіків або тих, хто хоче спробувати щось нове.

Нижче я дам покроковий опис, як приготувати хліб без глютену. Ксантанова камедь - обов'язковий інгредієнт, вона замінює яйце. Борошно з пшона можна зробити з пшенки в домашніх умовах. Вода для хліба повинна бути трохи теплою, щоб не прискорювався процес роботи дріжджів. Форму для випічки обов'язково змастіть маслом, навіть якщо вона антипригарная. При випічці не відчинити дверцята духовки перші 40-45 хвилин. Готовий хліб повністю остудіть і лише потім нарізайте. Зазвичай безглютеновая випічка примхлива в приготуванні, але цей рецепт мені дуже сподобався. Хліб виходить дуже традиційним за смаком, середньої щільності, добре тримає форму і не розвалюється.

  • Борошно із зеленої гречки - 100 грам
  • Картопляний крохмаль - 100 грам
  • Рисове борошно - 50 грам
  • Борошно з пшона - 50 грам
  • Мелене лляне насіння - 20 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Вершкове масло - 15 грам (або рослинне)
  • Ксантанова камедь - 1, 5 чайних ложки
  • Дріжджі - 7 грам (сухі, швидкодіючі)
  • Вода - 290 мілілітрів (трохи тепла)
  • Кунжут - За смаком
  • Насіння - За смаком (лляні, соняшникові)
хліб без глютену - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
хліб без глютену - фото крок 2
Змішайте всі види борошна віночком в окремій мисці.
хліб без глютену - фото крок 3
Додайте мелене лляне насіння, цукор, сіль, дріжджі і камедь. Ще раз перемішайте.
хліб без глютену - фото крок 4
Окремо змішайте воду з маслом.
хліб без глютену - фото крок 5
Змішайте сухі інгредієнти з рідкими. Замісити тісто.
хліб без глютену - фото крок 6
Мокрими руками зберіть тісто, перекладіть його в добре змащену маслом форму. Накрийте плівкою і залиште приблизно на 1 годину підніматися. Тісто має збільшитися в два рази.
хліб без глютену - фото крок 7
Посипте хліб кунжутом і насінням. Випікайте хліб в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 60 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Із шматка хліба вона повинна залишатися сухою.
хліб без глютену - фото крок 8
Готовий хліб остудіть в вимкненій духовці.
хліб без глютену - фото крок 9
Хліб без глютену готовий, смачного!

Схожі рецепти