Рецепт Яблучний пиріг без глютену фото

Яблучний пиріг без глютену
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Горіхи, Кокосове молоко
Без глютену
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Що таке глютен і чому його зараз так не люблять? Як виявилося, це складний білок у пшениці, ячмене, вівсі та жита. У деяких людей є непереносимість цього елемента.

Лікарі з'ясували, що у кожного 3-го людини в світі є та чи інша реакція на глютен. У багатьох це неможливо діагностувати, але тільки людина переходить на спеціальну дієту, то його хвороба йде на спад. Так що я теж вирішила дізнатися, як приготувати яблучний пиріг без глютену. Повинно бути смачно!

  • Пшоно - 150 грам
  • Кокосова олія - 60 грам
  • Цукор кокосовий - 50 грам
  • Кокосове молоко - 500 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
  • Яблуко - 2 штуки
  • Рисове борошно - 60 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
яблучний пиріг без глютену - фото крок 1
1. У сотейнику з'єднайте кокосове молоко і масло, мед, а також натріть цедру лимона.
яблучний пиріг без глютену - фото крок 2
2. Доведіть суміш до кипіння і додайте в неї пшоно.
яблучний пиріг без глютену - фото крок 3
3. Варіть кашу 30 хвилин, потім остудіть.
яблучний пиріг без глютену - фото крок 4
4. Поки каша остигає, збийте яйця з цукром за допомогою міксера протягом 10 хвилин.
яблучний пиріг без глютену - фото крок 5
5. Слідом додайте порціями борошно, соду, розпушувач, ванільний екстракт і сіль, продовжуючи збивати.
яблучний пиріг без глютену - фото крок 6
6. Одне яблуко наріжте тонкими слайсами.
яблучний пиріг без глютену - фото крок 7
6. Після цього з'єднайте яєчну масу з пшоном і яблуками. Замішайте тісто.
яблучний пиріг без глютену - фото крок 8
7. Влийте тісто у форму для випічку. Зверху наріжте яблуко. Розкладіть шматочки красиво.
яблучний пиріг без глютену - фото крок 9
8. Запікайте пиріг 50 хвилин при 175 градусів в духовці. Приємного чаювання!

Схожі рецепти