Яблучний пиріг без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Що таке глютен і чому його зараз так не люблять? Як виявилося, це складний білок у пшениці, ячмене, вівсі та жита. У деяких людей є непереносимість цього елемента.
Лікарі з'ясували, що у кожного 3-го людини в світі є та чи інша реакція на глютен. У багатьох це неможливо діагностувати, але тільки людина переходить на спеціальну дієту, то його хвороба йде на спад. Так що я теж вирішила дізнатися, як приготувати яблучний пиріг без глютену. Повинно бути смачно!
- Пшоно - 150 грам
- Кокосова олія - 60 грам
- Цукор кокосовий - 50 грам
- Кокосове молоко - 500 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Рисове борошно - 60 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
1. У сотейнику з'єднайте кокосове молоко і масло, мед, а також натріть цедру лимона.
2. Доведіть суміш до кипіння і додайте в неї пшоно.
3. Варіть кашу 30 хвилин, потім остудіть.
4. Поки каша остигає, збийте яйця з цукром за допомогою міксера протягом 10 хвилин.
5. Слідом додайте порціями борошно, соду, розпушувач, ванільний екстракт і сіль, продовжуючи збивати.
6. Одне яблуко наріжте тонкими слайсами.
6. Після цього з'єднайте яєчну масу з пшоном і яблуками. Замішайте тісто.
7. Влийте тісто у форму для випічку. Зверху наріжте яблуко. Розкладіть шматочки красиво.
8. Запікайте пиріг 50 хвилин при 175 градусів в духовці. Приємного чаювання!