Сом на пару
(покроковий рецепт з фото)
Сом - риба жирна і смажити його не дуже зручно, набагато краще - приготувати в пароварці. Риба маринується в журавлині і лимонному соці, що в кінцевому підсумку надає сому дуже яскравий і насичений смак!
Приготуємо сома на пару в домашніх умовах. Для маринаду я використовував журавлину, лимонний сік і сіль. Все це слід подрібнити, потім "викупати" в маринаді стейки і дати їм 1 час, щоб замаринувати. Готувати в пароварці близько 30 хвилин. До столу подавайте з зеленню і легким гарніром. Хай щастить!
- Сом - 4 штуки (стейки)
- Журавлина - 1 Склянка
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Приправа - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти. Стейки сома краще промити і обсушити паперовими рушниками.
Розморожену журавлину засипаємо в глибоку ємність і ретельно розминаємо. Додаємо сік лимона і сіль. Перемішуємо до однорідності.
Розміщуємо в маринад рибу, перемішуємо і залишаємо на 1 час.
Через годину виберіть рибу з маринаду. Приберіть зайві частинки ягід і трохи присипте рибу приправами.
Готуйте 30 хвилин в пароварці.
Смачного!