Холодник з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
З величезної кількості рецептів холодник, напевно, найпоширеніший - з ковбасою. Він і ситний, і смачний. І люблять його все і діти і дорослі. Я ділюся з вами своїм рецептом.
Холодник з ковбасою звичайно люблять всі. Я в дитинстві не їла буряковий холодник, але зате обожнювала окрошку з ковбасою. А ось мої діти, виросли в Литві вважають холодник з ковбасою звичайним і знайомим з дитинства блюдом. Пропоную вам наш домашній рецепт холодник з ковбасою. Отже, починаємо:
1. Буряк натерти на крупній тертці, додати воду, коли закипить додати лимонну кислоту, сіль і цукор, довести до кипіння, зняти утворилася пінку, зменшити вогонь, варити 10 хвилин.
2. Готовий відвар остудити, можна поставити каструлю в раковину з холодною водою, коли охолоне процідити.
3. Порізати дрібними кубиками огірки, картопля (звичайно попередньо відварений), і ковбасу, перекласти в каструлю, додати порізану зелену цибулю і зелень кропу, перемішати, розвести буряковим відваром до потрібної консистенції, по необхідності ще раз посолити.
4. Поставити готовий суп в холодильник на кілька годин, подавати зі сметаною.
Смачного!
- Буряк - 2-3 штук
- Картопля - 4 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Огірок - 2-3 штук
- Ковбаса - 150 - 200 грам
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1 щіпка
- Зелень - За смаком
- Крем - За смаком (для подачі)
1. Буряк натерти на крупній тертці, додати воду, коли закипить додати лимонну кислоту, сіль і цукор, довести до кипіння, зняти утворилася пінку, зменшити вогонь, варити 10 хвилин.
2. Готовий відвар остудити, можна поставити каструлю в раковину з холодною водою, коли охолоне процідити.
3. Порізати дрібними кубиками огірки, картопля (звичайно попередньо відварений), і ковбасу, перекласти в каструлю, додати порізану зелену цибулю і зелень кропу, перемішати, розвести буряковим відваром до потрібної консистенції, по необхідності ще раз посолити.
4. Поставити готовий суп в холодильник на кілька годин, подавати зі сметаною.
Смачного!