Рецепт Білий хліб на заквасці фото

Білий хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Пшеничне борошно
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Якщо ви ще ніколи не пекли хліб на заквасці, пропоную вам дізнатися, як його приготувати. Найпростіший рецепт, за яким вийде повітряна, ароматна і хрустка буханець.

Хліб, приготовлений вдома, виходить набагато смачніше і ароматні магазинного, так як готувати його необхідно на натуральній пшеничного заквасці. У цьому рецепті ви можете використовувати і житнє закваску - смак хліба від цього стане тільки краще. Рекомендую випікати хліб на спеціальному камені для хліба - він рівномірно розподіляє тепло і не дає хліба підгоріти. Із заявленого в рецепті кількості інгредієнтів виходить дві великі булки, тому при необхідності зменшіть кількість інгредієнтів вдвічі.

  • Біла пшеничне борошно - 1050 грам(200 грам для закваски, 850 грам для тіста)
  • Пшенична стартер - 400 грам
  • Вода кімнатної температури - 600 мілілітрів(200 мл. В закваску, 400 мл. В тісто)
  • Сіль - 15 грам
білий хліб на заквасці - фото крок 1
Для приготування закваски, стартер змішайте з водою кімнатної температури і просіяного борошном. Накрийте і залиште при кімнатній температурі на 8-10 годин.
білий хліб на заквасці - фото крок 2
Розведіть закваску водою кімнатної температури, перемішайте і додайте сіль. Вилийте розведену закваску в миску тістоміса, додайте просіяне борошно і місіть п'ять хвилин на другій швидкості.
білий хліб на заквасці - фото крок 3
Округлите тісто, перекладіть в миску, змащену олією і накрийте харчовою плівкою. Залиште тісто на 3-4 години при кімнатній температурі.
білий хліб на заквасці - фото крок 4
Робочу поверхню злегка присипте борошном, викладіть тісто і розділіть на 2 частини, округлятимете їх. Накрийте тісто і залиште на 15-20 хвилин. Надайте тесту необхідну форму і перекладіть в кошик, присипану рисовим борошном.
білий хліб на заквасці - фото крок 5
Накрийте і залиште на 60-90 хвилин при кімнатній температурі. Акуратно перекладіть заготовки на пергамент, струсіть зайву муку і зробіть надріз. Духовку і камінь для хліба розігрійте до 200 градусів.
білий хліб на заквасці - фото крок 6
Випікайте хліб в розігрітій до 200 градусів духовці 40-45 хвилин. Хліб повністю остудіть на решітці. Смачного!

Схожі рецепти