Рецепт Амарантовий хліб на заквасці фото

Амарантовий хліб на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Ви можете замінити близько 5% муки під час приготування хліба амарантового борошном і отримати неймовірно ароматний амарантовий хліб. У цьому рецепті розповім, як приготувати такий хліб на заквасці.

Особливістю даного хліба є не тільки три види пшеничного борошна, але і додавання амарантового борошна в тісто - крупчатки або простий борошна з насіння амаранту. Саме завдяки їй хліб виходить більш ароматним, чим звичайно. Пшенична стартер, яка лежить в основі тесту, робить готову випічку корисніше дріжджовий, нітрохи не поступаючись їй до смаку. Із заявлених в рецепті інгредієнтів виходить дві буханки смачного хліба, так що можете сміливо запрошувати рідних на ароматну випічку!

  • Пшеничне борошно - 550 грам (вищий сорт)
  • Пшеничне борошно - 385 грам (перший сорт, 185 грам в закваску, 200 грам в тісто)
  • Вода - 621 грам(185 грам для закваски, 436 грам для тіста)
  • Борошно пшеничне - 50 грам (цільнозерновий)
  • Борошно амарантового - 50 грам
  • Пшенична стартер - 370 грам
  • Сіль - 15 грам
  • Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
амарантовий хліб на заквасці - фото крок 1
Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
амарантовий хліб на заквасці - фото крок 2
У миску тістоміса додайте опару, воду і добре перемішайте. Додайте всю просіяне борошно і місіть протягом 1 хвилини на першій швидкості, після чого вимкніть тістомісильник і залиште тісто на 30-40 хвилин.
амарантовий хліб на заквасці - фото крок 3
Додайте сіль і вимішують тісто на другій швидкості протягом 5 хвилин. Округлите тісто, викладіть в попередньо змащену олією миску, накрийте плівкою і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
амарантовий хліб на заквасці - фото крок 4
Потім один край тіста розтягніть і загорніть до центру. Повторіть з усіма краями тіста. Округлите тісто і залиште під харчовою плівкою ще на одну годину. Знову повторіть обминання тіста, округлятимете його і залиште під плівкою на годину.
амарантовий хліб на заквасці - фото крок 5
Тісто викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Округлите тісто і накрийте мискою на 15 хвилин. Розділити тісто на дві частини. Кожну частину округлятимете і сформуйте батон.
амарантовий хліб на заквасці - фото крок 6
Викладіть батон в кошик для вистоювання швом вгору і присипте борошном. Накрийте плівкою і залиште на 1 час. Акуратно перекладіть хліб на лопатку, струсіть пензликом зайву муку і зробіть кілька глибоких надрізів.
амарантовий хліб на заквасці - фото крок 7
Збризніть хліб водою. Духовку і хлібопекарський камінь розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб 40-45 хвилин. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти