Амарантовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Амарантовий хліб робили наші предки слов'яни. Потім про нього чомусь забули. Я спробувала цей хліб в одному кафе слов'янської кухні. Він мені так сподобався, що вирішила і сама спекти. Смачний і пишний!
Цей амарантовий хліб в домашніх умовах варто приготувати тим, кому приїлися звичні продукти і хочеться спробувати щось незвичайне. Цей хліб володіє дуже легкою і пишною консистенцією, набагато більша "ноздрістость", ніж у дріжджового хліба, наприклад. Все це - завдяки борошні свіжого помелу. Рекомендую спробувати варіант, як приготувати амарантовий хліб.
- Яйця - 5 штук
- Зерно аморанта - 330 грам (його треба безпосередньо перед приготуванням перемолоти в кавомолці або подрібнити в ступі на борошно)
- Сир знежирений - 500 грам (жирність не більш 0.5%, гомогенізує маса)
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
1. Яйця вбиваємо з сіллю до однорідної маси.
2. Далі додамо пекарський порошок і сир. Знову перетираємо до однорідної маси, в останню чергу додамо борошно, яку зробимо прямо перед приготуванням. Це важливо: з вежею борошна хліб виходить пишним і смачним!
3. Деко застилає пекарської папером, викладаємо тісто, надаємо йому форму хліба. Для цього добре обсипати його з усіх боків борошном. А щоб не розповзався, помістимо наверх форму, як би укладаючи тісто під ковпак. Запікаємо півгодини.
4. Через півгодини "ковпак" знімаємо, хліб уже тримає форму. Запікаємо його ще півгодини. Температура духовки - 190 градусів. От і все!