Рецепт Амарантового-житній хліб фото

Амарантового-житній хліб
(покроковий рецепт з фото)

Індійська кухня
Борошно, Житнє борошно
Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Амарантового-житній хліб є одним з найбільш корисних. Поєднання двох видів борошна і тісто на заквасці роблять його джерелом корисним елементів. Подивіться, як приготувати амарантового-житній хліб удома.

Якщо вам здається, що приготувати смачний, ароматний і м'який хліб можна тільки за уязика додавання пшеничного борошна, подивіться цей рецепт. Тут використана амарантового і житнє борошно в співвідношенні 1:1, завдяки чому смак хліба і його аромат виходять незвичайними, але дуже приємними. Що вже говорити про корисні властивості цього хліба… поєднання закваски, амарантового і житнього борошна, відсутність масла в тесті говорять самі за себе. Аромат амарантового борошна досить незвичайний, але до нього легко звикнути, особливо з огляду на її корисні властивості.

  • Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
  • Житнє борошно - 350 грам(300г в закваску, 50г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 490 грам(300г в закваску, 190г в тісто)
  • Амарантового борошно - 350 грам
  • Житня стартер - 600 грам
  • Сіль - 14 грам
амарантового-житній хліб - фото крок 1
1. Приготуйте закваску: воду змішайте з закваскою-стартером, добре перемішайте. Додайте просіяне житнє борошно і знову добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
амарантового-житній хліб - фото крок 2
2. Розбавте закваску водою, додайте просіяне амарантового і житнє борошно, сіль. Замісити тісто - воно вийде м'яким і липким. Накрийте тісто плівкою і залиште на 2 години при кімнатній температурі.
амарантового-житній хліб - фото крок 3
3. Викладіть тісто на вологу робочу поверхню і сгладьте поверхню. Викладіть тісто у форму для випічки, змащену маслом. Вологими руками добре утрамбувати тісто і кілька разів вдарте формою об стіл.
амарантового-житній хліб - фото крок 4
4. Залиште тісто під плівкою на 1 годину при кімнатній температурі. Випікайте хліб в розігрітій до 180-200 градусів духовці 40-45 хвилин.
амарантового-житній хліб - фото крок 5
5. Остудіть хліб у формі протягом 10 хвилин, після чого викладіть його на решітку і накрийте рушником до повного охолодження. Смачного!

Схожі рецепти