Бездріжджовий житній хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте спекти бездріжджовий житній хліб в мультиварці! Це дуже смачний, ароматний і корисний продукт. І хоча його приготування в домашніх умовах займає чимало часу, воно того варте!
Бездріжджовий житній хліб в мультиварці дуже смачний і має неповторний своєрідний аромат! Приготований на заквасці, він багатий всілякими корисними речовинами, такими як: амінокислоти, вітаміни і мінерали. Він більш сприятливий для травної системи і значно корисніше хліба з пшеничного борошна. Закваска - найдавніший спосіб хлібопечення. Зараз її можна купити в багатьох магазинах, але краще зробити самостійно.
Домашній хліб стоїть піч, хоч на це і йде чимало часу, зате результат вас порадує.
- Солод - 2 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 щіпка (зерна)
- Ізюм - 1/2 склянки
- Борошно житнє - 2, 5 - 3 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вода - 330 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Стартер Хлібна - 2 Ст. Ложки
1. У чашку або в іншу ємність всипте солод, сіль, родзинки, кмин і koriandr. Закип'ятіть воду і залийте 120 мл. Окропу вміст чашки. Перемішайте і залиште стояти до повного охолодження.
2. У глибоку миску налийте воду, що залишилася, додайте в неї закваску, перемішайте. Всипте туди ж 4 ст. L. Житнього борошна, ретельно перемішайте. Дайте постояти 10-15 хвилин до появи на поверхні бульбашок.
3. Далі суміш перемішайте, влийте масло і тепле вміст чашки з першого пункту, ретельно все перемішайте. Всипте всю житнє борошно і добре вимішайте тісто, воно повинно бути м'яким і липким.
4. На стіл просійте половину пшеничного борошна, замісіть тісто. Поверніть його в миску і накрийте рушником або затягніть харчовою плівкою. Залиште на 45 хвилин для вистоювання.
5. Коли тісто підніметься, викладіть його на стіл, присипаний залишилася просіяного пшеничного борошном. Гарненько вимісити, щоб воно стало еластичним і гладким. Чашу мультиварки трохи присипте борошном, перекладіть в неї тестову заготівлю для вашого хлібця. Зверху присипте її невеликою кількістю пшеничного борошна. Закрийте кришку мультиварки, залиште хліб для вистоювання на 45 хвилин.
6. Після закінчення даного часу, гострим ножем зробіть надрізи на тесті і залиште його постояти (із закритою кришкою) ще 25 хвилин.
7. Воставьте режим «Випічка», випікайте хліб 1 час, після чого переверніть його на іншу сторону і продовжуйте випікати ще близько 25 хвилин. Випечений хліб вийміть з чаші мультиварки, накрийте рушником, дайте йому охолонути. Бездріжджовий житній хліб в мультиварці готовий! Смачного!