Рецепт Бездріжджовий житній хліб в мультиварці фото

Бездріжджовий житній хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Житнє борошно
Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку, На природу, На сніданок
Випічка, Хліб

Спробуйте спекти бездріжджовий житній хліб в мультиварці! Це дуже смачний, ароматний і корисний продукт. І хоча його приготування в домашніх умовах займає чимало часу, воно того варте!

Бездріжджовий житній хліб в мультиварці дуже смачний і має неповторний своєрідний аромат! Приготований на заквасці, він багатий всілякими корисними речовинами, такими як: амінокислоти, вітаміни і мінерали. Він більш сприятливий для травної системи і значно корисніше хліба з пшеничного борошна. Закваска - найдавніший спосіб хлібопечення. Зараз її можна купити в багатьох магазинах, але краще зробити самостійно.

Домашній хліб стоїть піч, хоч на це і йде чимало часу, зате результат вас порадує.

  • Солод - 2 чайних ложки
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 щіпка (зерна)
  • Ізюм - 1/2 склянки
  • Борошно житнє - 2, 5 - 3 склянки
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Вода - 330 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Стартер Хлібна - 2 Ст. Ложки
бездріжджовий житній хліб в мультиварці - фото крок 1
1. У чашку або в іншу ємність всипте солод, сіль, родзинки, кмин і koriandr. Закип'ятіть воду і залийте 120 мл. Окропу вміст чашки. Перемішайте і залиште стояти до повного охолодження.
бездріжджовий житній хліб в мультиварці - фото крок 2
2. У глибоку миску налийте воду, що залишилася, додайте в неї закваску, перемішайте. Всипте туди ж 4 ст. L. Житнього борошна, ретельно перемішайте. Дайте постояти 10-15 хвилин до появи на поверхні бульбашок.
бездріжджовий житній хліб в мультиварці - фото крок 3
3. Далі суміш перемішайте, влийте масло і тепле вміст чашки з першого пункту, ретельно все перемішайте. Всипте всю житнє борошно і добре вимішайте тісто, воно повинно бути м'яким і липким.
бездріжджовий житній хліб в мультиварці - фото крок 4
4. На стіл просійте половину пшеничного борошна, замісіть тісто. Поверніть його в миску і накрийте рушником або затягніть харчовою плівкою. Залиште на 45 хвилин для вистоювання.
бездріжджовий житній хліб в мультиварці - фото крок 5
5. Коли тісто підніметься, викладіть його на стіл, присипаний залишилася просіяного пшеничного борошном. Гарненько вимісити, щоб воно стало еластичним і гладким. Чашу мультиварки трохи присипте борошном, перекладіть в неї тестову заготівлю для вашого хлібця. Зверху присипте її невеликою кількістю пшеничного борошна. Закрийте кришку мультиварки, залиште хліб для вистоювання на 45 хвилин.
бездріжджовий житній хліб в мультиварці - фото крок 6
6. Після закінчення даного часу, гострим ножем зробіть надрізи на тесті і залиште його постояти (із закритою кришкою) ще 25 хвилин.
бездріжджовий житній хліб в мультиварці - фото крок 7
7. Воставьте режим «Випічка», випікайте хліб 1 час, після чого переверніть його на іншу сторону і продовжуйте випікати ще близько 25 хвилин. Випечений хліб вийміть з чаші мультиварки, накрийте рушником, дайте йому охолонути. Бездріжджовий житній хліб в мультиварці готовий! Смачного!

Схожі рецепти