Рецепт Бездріжджовий хліб з цільнозернового борошна фото

Бездріжджовий хліб з цільнозернового борошна
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Цільнозернове борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , Десерт
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже корисний і надзвичайно смачний бездріжджовий хліб з цільнозерновий борошна в домашніх умовах приготувати не так вже й складно. Візьміть на замітку цей рецепт - і у вас теж вийде.

Опис приготування:

1. Насамперед включите розігріватися духовку.

2. У глибоку миску надішліть вівсяні пластівці, сіль і соду.

3. Горіхи (за рецептом приготування бездріжджового хліба з цільнозерновий борошна можна використовувати будь-які горішки, які є вдома) злегка подрібніть їх (але не в порошок) і додайте до пластівців.

4. З сухофруктів в даному випадку перевага віддана куразі. Її потрібно нарізати трохи і також додати в мисочку.

5. Всипте борошно і як слід все перемішайте.

6. З'єднайте в окремій ємності натуральний йогурт без добавок і 180 мілілітрів молока. Перемішайте і влийте до сухих інгредієнтів.

7. Швидко і дуже активно потрібно перемішати все до однорідності.

8. Якщо тісто отримує злегка сухуватим, додайте ще трохи молока.

9. Підготуйте лист пергаменту, присипте його борошном.

10. Викладіть тісто на папір, надайте йому форму. При бажанні можете зробити невеликі надрізи гострим ножем зверху.

11. Тепер потрібно бездріжджовий хліб з цільнозерновий борошна в домашніх умовах відправити в розігріту духовку і випікати близько 35 хвилин до готовності.

12. Після приготування викладіть на рушник, укутайте його трохи і дайте охолонути.

  • Борошно цільнозернове - 400 грам
  • Пластівці вівсяні - 3 Ст. Ложки (по бажанню)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка (або розпушувач)
  • Натуральний йогурт - 1 Склянка
  • Молоко - 180-200 мілілітрів
  • Горіхи і сухофрукти - 100 грам (за смаком)
1. Насамперед включите розігріватися духовку.

2. У глибоку миску надішліть вівсяні пластівці, сіль і соду.

3. Горіхи (за рецептом приготування бездріжджового хліба з цільнозерновий борошна можна використовувати будь-які горішки, які є вдома) злегка подрібніть їх (але не в порошок) і додайте до пластівців.

4. З сухофруктів в даному випадку перевага віддана куразі. Її потрібно нарізати трохи і також додати в мисочку.

5. Всипте борошно і як слід все перемішайте.

6. З'єднайте в окремій ємності натуральний йогурт без добавок і 180 мілілітрів молока. Перемішайте і влийте до сухих інгредієнтів.

7. Швидко і дуже активно потрібно перемішати все до однорідності.

8. Якщо тісто отримує злегка сухуватим, додайте ще трохи молока.

9. Підготуйте лист пергаменту, присипте його борошном.

10. Викладіть тісто на папір, надайте йому форму. При бажанні можете зробити невеликі надрізи гострим ножем зверху.

11. Тепер потрібно бездріжджовий хліб з цільнозерновий борошна в домашніх умовах відправити в розігріту духовку і випікати близько 35 хвилин до готовності.

12. Після приготування викладіть на рушник, укутайте його трохи і дайте охолонути.

Схожі рецепти