Рецепт Бездріжджовий житній хліб фото

Бездріжджовий житній хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Житнє борошно
Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку, На природу, На сніданок
Випічка, Хліб

Домашня випічка володіє особливими перевагами перед магазинної. Ви завжди можете бути впевненими, використовуйте тільки якісні інгредієнти і в підсумку отримуєте чудовий житній хліб!

Перед вами простий рецепт приготування бездріжджового житнього хліба. Вам знадобиться два види борошна і трохи висівок. Сухі інгредієнти змішуються з кефіром і маслом, після чого вимішує тісто. Якщо хочете, можете додати в тісто трохи кмину або кунжуту. Хай щастить!

  • Борошно житнє - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Висівки - 50 грам
  • Кефір - 2 склянки
  • Масло топлене - 1 Склянка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вівсяні пластівці - За смаком
бездріжджовий житній хліб - фото крок 1
Змішуємо сухі інгредієнти. Вливаємо склянку кефіру і масло. Вимішуємо тісто.
бездріжджовий житній хліб - фото крок 2
Вливаємо ще один стакан кефіру. Замішуємо круте тісто.
бездріжджовий житній хліб - фото крок 3
Застеляємо деко пекарської папером. Викладаємо тісто, мокрими руками формуємо з нього корж. Посипаємо корж пластівцями. Випікаємо в духовці до рум'яної скоринки, температура повинна бути 200 градусів.
бездріжджовий житній хліб - фото крок 4
Готово! Смачного!

Схожі рецепти