Рецепт Бездріжджовий житній хліб фото

Бездріжджовий житній хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Житнє борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Домашня випічка володіє особливими перевагами перед магазинної. Ви завжди можете бути впевненими, використовуйте тільки якісні інгредієнти і в підсумку отримуєте чудовий житній хліб!

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт приготування бездріжджового житнього хліба. Вам знадобиться два види борошна і трохи висівок. Сухі інгредієнти змішуються з кефіром і маслом, після чого вимішує тісто. Якщо хочете, можете додати в тісто трохи кмину або кунжуту. Хай щастить!

  • Борошно житнє - 200 грам
  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Висівки - 50 грам
  • Кефір - 2 склянки
  • Масло топлене - 1 Склянка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вівсяні пластівці - За смаком
бездріжджовий житній хліб - фото крок 1
Змішуємо сухі інгредієнти. Вливаємо склянку кефіру і масло. Вимішуємо тісто.
бездріжджовий житній хліб - фото крок 2
Вливаємо ще один стакан кефіру. Замішуємо круте тісто.
бездріжджовий житній хліб - фото крок 3
Застеляємо деко пекарської папером. Викладаємо тісто, мокрими руками формуємо з нього корж. Посипаємо корж пластівцями. Випікаємо в духовці до рум'яної скоринки, температура повинна бути 200 градусів.
бездріжджовий житній хліб - фото крок 4
Готово! Смачного!

Схожі рецепти