Бездріжджовий житній хліб
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка володіє особливими перевагами перед магазинної. Ви завжди можете бути впевненими, використовуйте тільки якісні інгредієнти і в підсумку отримуєте чудовий житній хліб!
Перед вами простий рецепт приготування бездріжджового житнього хліба. Вам знадобиться два види борошна і трохи висівок. Сухі інгредієнти змішуються з кефіром і маслом, після чого вимішує тісто. Якщо хочете, можете додати в тісто трохи кмину або кунжуту. Хай щастить!
- Борошно житнє - 200 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Висівки - 50 грам
- Кефір - 2 склянки
- Масло топлене - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вівсяні пластівці - За смаком
Змішуємо сухі інгредієнти. Вливаємо склянку кефіру і масло. Вимішуємо тісто.
Вливаємо ще один стакан кефіру. Замішуємо круте тісто.
Застеляємо деко пекарської папером. Викладаємо тісто, мокрими руками формуємо з нього корж. Посипаємо корж пластівцями. Випікаємо в духовці до рум'яної скоринки, температура повинна бути 200 градусів.
Готово! Смачного!