Рецепт Хліб житній на квасному суслі фото

Хліб житній на квасному суслі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Дуже смачний і ароматний хліб виходить! Квасне сусло надає домашньому хлібу не тільки смак і аромат, а ще і красивий темний колір. Спробуйте!

Опис приготування:

Коли немає можливості купити солод, а хочеться темного і ароматного хліба, можна скористатися концентратом квасного сусла - він містить солод і робить хліб смачним. Розповідаю, як приготувати житній хліб на квасному суслі.

  • Вода - 350 мілілітрів (тепла)
  • Концентрат квасного сусла - 100 грам
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне 1 сорт - 2 склянки (обсяг 250 мл)
  • Борошно житнє - 1 Склянка
  • Висівки житні - 1 Склянка
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
хліб житній на квасному суслі - фото крок 1
Розчиніть в теплій воді квасний концентрат. Додайте мед, сіль і масло. Введіть 2-3 ложки борошна і половину дріжджів. Перемішайте і дайте постояти з півгодини до активації дріжджів.
хліб житній на квасному суслі - фото крок 2
Всипте просіяне борошно, додайте висівки, прянощі і залишилися дріжджі. Замісити щільне, але ніжне тісто. Я замішую тісто в хлібопічці.
хліб житній на квасному суслі - фото крок 3
Дайте тісту підійти в теплому місці втричі.
хліб житній на квасному суслі - фото крок 4
Обімніть тісто і расхлопайте його змазаними маслом долонями в коржик. Складіть конвертом і сформуйте круглий коровай.
хліб житній на квасному суслі - фото крок 5
Покладіть коровай на деко з пергаментом і щедро присипте борошном. Накрийте рушником і дайте підійти удвічі.
хліб житній на квасному суслі - фото крок 6
Обережно і акуратно, щоб не осадити хліб, дуже гострим ножем або лезом зробіть на поверхні хліба надрізи.
хліб житній на квасному суслі - фото крок 7
Поставте в духовку, нагріту до 70 градусів, хлюпніть на дно півсклянки гарячої води. Нехай хліб ще підійде в духовці. Потім підвищить температуру до 200 градусів і випікайте до готовності. Готовий хліб викладіть на рушник, вільно прикрийте і дайте охолонути.
хліб житній на квасному суслі - фото крок 8
Такий хліб смачніший, коли він визрів кілька годин. Він хороший з будь-якими стравами і сам по собі, зі склянкою молока. Смачного!

Схожі рецепти