Рецепт Білковий крем з желатином фото

Білковий крем з желатином
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Бельгійська кухня
Яйця , Яєчний білок , Желатин
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Десерти , Крем
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Таким кремом можна прикрасити будь-які тістечка і торти. А ще з нього можна робити цукерки"Пташине молоко" .

Опис приготування:

Білковий крем дуже популярний у любителів солодкої випічки. Рецепт приготування білкового крему з желатином повинен бути в записній книжці у кожної господині. Такий крем стане в нагоді для прикраси тістечок, для змащення бічних поверхонь торта, а солодкі літні ягоди під таким кремом будуть виглядати твором мистецтва. Смак у цього крему чудовий, текстура легка і повітряна. Розповідаю, як зробити білковий крем з желатином.

1. Заливаємо желатин холодною кип'яченою водою і залишаємо для набухання.

2. Коли желатин набубнявіє, нагріваємо його, не доводячи до кипіння, до повного розчинення крупинок. Ставимо остигати.

3. Збиваємо охолоджені білки з цукром і лимонною кислотою .

4. Коли білкова маси стане пишною і крупинки цукру розчиняться, тонкою цівкою, не припиняючи збивати, вливаємо желатин.

Ну от і все, наш білковий крем готовий.


  • Білки - 5 штук
  • Желатин - 2 Ст. Ложки
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Вода - 10 Ст. Ложок
  • Цукор - 1, 5 склянки
Білковий крем дуже популярний у любителів солодкої випічки. Рецепт приготування білкового крему з желатином повинен бути в записній книжці у кожної господині. Такий крем стане в нагоді для прикраси тістечок, для змащення бічних поверхонь торта, а солодкі літні ягоди під таким кремом будуть виглядати твором мистецтва. Смак у цього крему чудовий, текстура легка і повітряна. Розповідаю, як зробити білковий крем з желатином.

1. Заливаємо желатин холодною кип'яченою водою і залишаємо для набухання.

2. Коли желатин набубнявіє, нагріваємо його, не доводячи до кипіння, до повного розчинення крупинок. Ставимо остигати.

3. Збиваємо охолоджені білки з цукром і лимонною кислотою .

4. Коли білкова маси стане пишною і крупинки цукру розчиняться, тонкою цівкою, не припиняючи збивати, вливаємо желатин.

Ну от і все, наш білковий крем готовий.

Схожі рецепти