Білковий крем з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Таким кремом можна прикрасити будь-які тістечка і торти. А ще з нього можна робити цукерки "пташине молоко" .
Білковий крем дуже популярний у любителів солодкої випічки. Рецепт приготування білкового крему з желатином повинен бути в записній книжці у кожної господині. Такий крем стане в нагоді для прикраси тістечок, для змащення бічних поверхонь торта, а солодкі літні ягоди під таким кремом будуть виглядати твором мистецтва. Смак у цього крему чудовий, текстура легка і повітряна. Розповідаю, як зробити білковий крем з желатином.
1. Заливаємо желатин холодною кип'яченою водою і залишаємо для набухання.
2. Коли желатин набубнявіє, нагріваємо його, не доводячи до кипіння, до повного розчинення крупинок. Ставимо остигати.
3. Збиваємо охолоджені білки з цукром і лимонною кислотою .
4. Коли білкова маси стане пишною і крупинки цукру розчиняться, тонкою цівкою, не припиняючи збивати, вливаємо желатин.
Ну от і все, наш білковий крем готовий.
- Білки - 5 штук
- Желатин - 2 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Вода - 10 Ст. Ложок
- Цукор - 1, 5 склянки
1. Заливаємо желатин холодною кип'яченою водою і залишаємо для набухання.
2. Коли желатин набубнявіє, нагріваємо його, не доводячи до кипіння, до повного розчинення крупинок. Ставимо остигати.
3. Збиваємо охолоджені білки з цукром і лимонною кислотою .
4. Коли білкова маси стане пишною і крупинки цукру розчиняться, тонкою цівкою, не припиняючи збивати, вливаємо желатин.
Ну от і все, наш білковий крем готовий.