Білковий крем на водяній бані
(покроковий рецепт з фото)
Мені дуже подобаються десерти з класичним кремом на основі білків. І тут я покажу вам, як приготувати білковий крем на водяній бані. Він стане хорошим доповненням до випічки або інших десертів.
Для приготування крему потрібно акуратно відокремити яєчні білки, щоб в них не потрапило ні краплі жовтка. А перед початком роботи з білками їх краще охолодити так само, як і миску, в якій будете їх збивати. Також заздалегідь дістаньте з холодильника масло, щоб воно стало м'яким до моменту, коли воно знадобиться.
- Білок - 4 штуки (білок чотирьох яєць)
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
Охолоджені білки наливаємо в чисту суху мисочку і починаємо збивати міксером, поступово всипаючи цукрову пудру. Повинна вийти легка повітряна піна.
Готуємо водяну баню, ставимо на неї нашу мисочку з білком і готуємо 4 хвилини, ретельно помішуючи масу. Цукрова пудра повинна повністю розчинитися.
Знімаємо миску з водяної бані, збиваємо хвилини 2, потім додаємо масло кімнатної температури, туди ж відправляємо сік лимона. Продовжуємо збивати. Маса почне густіти. Вам потрібно збивати її, поки крем не охолоне.
Тепер залишиться лише прикрасити готовим кремом випічку або додати його в свої улюблені десерти.