Медовий торт на водяній бані
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашньої випічки, зробленої своїми руками? Якщо у вас намічається торжество або ви просто хочете спекти солоденьке до чаю, тоді придивіться до цього чудового рецептом тортика.
Хотілося б поділитися з вами нескладної і дуже вдалою ідеєю, як приготувати медовий торт на водяній бані з апетитним заварним кремом. Перед вами класичний варіант, але при бажанні ви можете додати в тісто цедру, а в крем - сік цитрусових, наприклад. Відмінний тортик для всієї родини, перед яким неможливо встояти!
- Вершкове масло - 180 грам(80 г - в крем)
- Мед - 50 грам
- Цукор - 180 грам(+ за смаком в крем)
- Яйце - 4 штуки(2 - в вершках)
- Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки (приблизно )
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 2 склянки
1. Насамперед в мисочку викладіть вершкове масло і мед, поставте на водяну баню.
2. В окремій мисочці збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Розтоплену медову масу зніміть з вогню, трохи остудіть і з'єднайте з яйцями. Збийте все до однорідності. Просійте борошно з розпушувачем і додайте невеликими порціями.
3. Перекладіть тісто на робочий стіл, і, продовжуючи додавати борошно, замісіть щільне, але не дуже круте тісто. Залиште його хвилин на 15.
4. За цей час можна зайнятися кремом. Збийте яйця з цукром до однорідності. Додайте вершкове масло, борошно і поставте на вогонь. Влейте молоко, помішуючи, щоб не було грудочок. Варіть крем, постійно помішуючи, до загустіння. Зніміть з вогню і нехай остигає.
5. Розділити тісто 6-7 рівних частин. Кожну розкачати досить тонко і виріжте по формі тарілки, наприклад.
6. Викладіть корж і обрізки на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Випікаються коржі досить швидко: перший близько 7 хвилин, такі приблизно 5.
8. А далі все досить просто: викладаєте корж на тарілку і змащує кремом, виконайте так з усіма коржами.
9. Залишками крему ретельно промажте верх і борти. Обрізки подрібніть за допомогою качалки або блендера в крихту.
10. І обсипте ними тортик. Усе, дайте йому постояти і просочитися, а після можна подавати до столу. Приємного чаювання!