Меренга на водяній бані
(покроковий рецепт з фото)
Швейцарська меренга - білковий заварний крем, який готують на водяній бані. Меренга виходить щільною, міцної і стійкої, що зручно для прикраси тортів і тістечок.
Швейцарська меренга готується просто і виходить завжди. Ідеальний крем для торта і приготування безе, який можна зробити чисто білим або кольоровим із застосуванням барвника. Вага білка одного яйця приблизно 30 грам.
- Білок курячого яйця - 60 грам
- Цукор - 120 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка (по бажанню)
- Ванільний цукор - 5 грам (по бажанню)
Візьміть яєчні білки і цукор для приготування меренги.
У миску викладіть цукор з білками. За бажанням можна додати дрібку лимонної кислоти і ванільний цукор.
У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Вогонь можна зменшити, але вода повинна кипіти. На каструлю встановіть миску з білками і цукром так, щоб дно не стосувалося води. Перемішуйте поки цукор не розчиниться.
Потім починайте збивати білки з цукром на водяній бані поки маса не збільшиться в розмірі і буде добре тримати форму. Після зніміть миску з водяної бані і продовжуйте збивати ще 3-4 хвилини. Меренга виходить гладкою, блискучою, повітряної і щільною.
З цієї меренги можна зробити безе. За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити безе на деко з пекарської папером.
Сушіть безе в духовці при температурі 100 градусів 60-70 хвилин. Безе готові коли вони вільно відходять від паперу.
Подавайте безе з італійської меренги на десерт.