Рецепт Меренга на водяній бані фото

Меренга на водяній бані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Швейцарська кухня
Яйця, Яєчний білок
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Десерти, Безе

Швейцарська меренга - білковий заварний крем, який готують на водяній бані. Меренга виходить щільною, міцної і стійкої, що зручно для прикраси тортів і тістечок.

Швейцарська меренга готується просто і виходить завжди. Ідеальний крем для торта і приготування безе, який можна зробити чисто білим або кольоровим із застосуванням барвника. Вага білка одного яйця приблизно 30 грам.

  • Білок курячого яйця - 60 грам
  • Цукор - 120 грам
  • Лимонна кислота - 1 щіпка (по бажанню)
  • Ванільний цукор - 5 грам (по бажанню)
меренга на водяній бані - фото крок 1
Візьміть яєчні білки і цукор для приготування меренги.
меренга на водяній бані - фото крок 2
У миску викладіть цукор з білками. За бажанням можна додати дрібку лимонної кислоти і ванільний цукор.
меренга на водяній бані - фото крок 3
У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Вогонь можна зменшити, але вода повинна кипіти. На каструлю встановіть миску з білками і цукром так, щоб дно не стосувалося води. Перемішуйте поки цукор не розчиниться.
меренга на водяній бані - фото крок 4
Потім починайте збивати білки з цукром на водяній бані поки маса не збільшиться в розмірі і буде добре тримати форму. Після зніміть миску з водяної бані і продовжуйте збивати ще 3-4 хвилини. Меренга виходить гладкою, блискучою, повітряної і щільною.
меренга на водяній бані - фото крок 5
З цієї меренги можна зробити безе. За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити безе на деко з пекарської папером.
меренга на водяній бані - фото крок 6
Сушіть безе в духовці при температурі 100 градусів 60-70 хвилин. Безе готові коли вони вільно відходять від паперу.
меренга на водяній бані - фото крок 7
Подавайте безе з італійської меренги на десерт.

Схожі рецепти