Італійська меренга
(покроковий рецепт з фото)
Меренга - відмінна альтернатива різним кремам, мусів, джему і до решти, що використовується для прикраси кондитерських виробів. Пропонуємо простий і доступний рецепт, як приготувати італійську меренге.
Кондитери виділяють різні види меренги, що відрізняється за способом приготування. Рецепт цієї найбільш простий. Її текстура виходить дуже ніжною, шовковистою і повітряної. Вона стане чудовою прикрасою торта і не обтяжить його, на відміну від мастики та інших. Читаємо покрокову інструкцію і приступаємо до приготування.
- Білок - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вода - 3 Ст. Ложки
1. У миску додаємо яєчні білки, всипаємо цукор і вливаємо 3 столові ложки води.
2. Робимо парову баню, в каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння, миску ставимо над каструлею, щоб її дно не стосувалося води. Збиваємо на низькій швидкості близько 4-5 хвилин, після чого збільшуємо швидкість і збиваємо ще 4 хвилини. Прибираємо миску з каструлі і збільшуємо швидкість до максимуму, збиваємо 5 хвилин (за цей час суміш охолоне).
3. Готової меренга вважається, якщо вона повітряна і еластична. Використовуємо її відразу або відправляємо в холодильник для зберігання (на декілька годин).