Фокачча італійська
(покроковий рецепт з фото)
Фокачча - найсмачніший хліб, який я коли-небудь пробувала. Мені подобається те, що він не особливо пишний, добре підходить до супів, його можна їсти з будь-яким соусом. Готується легко. Спробуйте.
Фокачча по-італьяснкі - традиційний італійський хліб. Іноді зверху посипають рубаними помідорами, вони запікаються і просочують фокаччею своїм соком. Але я пропоную вам рецепт фокаччи по-італійськи максимально наближений до оригінального. Печіть домашній хліб, насолоджуйтеся своїми працями.
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1-2 чайних ложок
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Вода - 1, 5 склянки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Гілочка розмарину - 1-2 штук
У чашку висипте всю необхідну для фоккача борошно.
Додайте до борошна одну чайну ложку солі і сухі дріжджі. Перемішайте.
Додайте всю необхідну воду.
Замісити тісто. Залиште його в теплому місці протягом 10-15 годин.
Коли тісто вже настоялося, включіть її розігріватися на 250 градусів. У форму для випікання налийте 3 ст. Ложки оливкової олії.
Викладіть тісто у форму для випікання. Посоліть і полийте оливковою олією.
Narubite розмарину. Посипте фоккача по-італійськи розмарином і поставте випікатися в перебігу 20 хвилин в розігрітій на 250 градусів духовці.