Рецепт Італійська чіабатта з оливками фото

Італійська чіабатта з оливками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На природу , На сніданок , Фуршет
Випічка
Кількість порцій: 12
Час приготування: 21 г. 0 хв.

Випічка хороша тим, що не потрібно витрачати час або зусилля на її заміс, досить змішати всі інгредієнти і залишити для підняття. Цікаво? розповім, як приготувати італійську чіабатту з оливками.

Опис приготування:

Замість оливок можна додати рубаний часник або шматочки сиру. Підійдуть чорні або зелені оливки, краще без кісточок. Буде потрібно чимало часу для підняття чіабатти (близько 12-18 годин), зате не доведеться ретельно вимішувати тісто і можна обійтися без хлібопічки.

  • Борошно - 450 грам
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 1/4 чайних ложки
  • Оливки - 1 Склянка
1
Оливки просушіть серветками і наріжте невеликими шматочками. Змішайте борошно, воду, оливкова олія, сіль, дріжджі і оливки.
2
Накрийте миску плівкою і залиште при кімнатній температурі на 12-18 годин.
3
Через необхідний час викладіть на деко пергамент, акуратно перекладіть тісто з миски на стіл.
4
Кілька разів обомніте тісто і надайте потрібну форму. Перекладіть тісто на пергамент і накрийте його рушником, залиште ще на пару годин.
5
Каструлю з товстими стінками відправте в розігріту до 250 градусів духовку, таким чином ви отримаєте хрустку і рум'яної скоринки.
6
Видаліть її з духовки через 15 хвилин і викладіть в неї чіабатту.
7
Запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці із закритою кришкою 30 хвилин, потім відкрийте кришку і запікайте ще 20 хвилин.
8
Дістаньте хліб з духовки і залиште на решітці для охолодження.

Схожі рецепти