Рецепт Швидка чіабатта фото

Швидка чіабатта
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка, Хліб

Для того, щоб спекти чіабатту за оригінальним рецептом може піти до 18 годин. Але приготувати цей пористий з хрусткою ароматною скоринкою хліб можна і по-швидкому.

Чіабатта - це італійський хліб, який складається виключно з муки і дріжджів. Його відмінною рисою є хрустка скоринка і м'якуш з великими порами. Хліб дуже смачний, ароматний, а готується дуже легко. Пропоную приготувати швидку чіабатту і порадувати себе і близьких ароматною домашньою випічкою.

  • Дріжджі - 0, 5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
  • Борошно - 250 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 185 мілілітрів (кімнатної температури)
швидка чіабатта - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
швидка чіабатта - фото крок 2
Розчиніть у воді дріжджі.
швидка чіабатта - фото крок 3
Додайте борошно і сіль.
швидка чіабатта - фото крок 4
Замісити м'яке, трохи липке тісто. Зберіть тісто в кулю, присипте з усіх боків борошном, накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце приблизно на годину.
швидка чіабатта - фото крок 5
Тісто має збільшитися в розмірі приблизно в 2 рази.
швидка чіабатта - фото крок 6
Стіл посипте борошном і викладіть на нього тісто. Акуратно, НЕ вимішуючи, подверніте краю тесту як конверт - зверху в центр, знизу, праворуч і ліворуч. Перенесіть тісто на деко, застелений пекарської папером або силіконовим килимком. Накрийте заготовку чистим рушником і дайте їй расстояться близько 30-40 хвилин.
швидка чіабатта - фото крок 7
Випікайте в розігрітій до 240 градусів духовці близько 30 хвилин. У духовку обов'язково помістіть ємність з водою. Швидка чіабатта готова.
швидка чіабатта - фото крок 8
Готову чіабатту викладіть на решітку і дайте охолонути. Смачного!

Схожі рецепти