Швидка чіабатта
(покроковий рецепт з фото)
Для того, щоб спекти чіабатту за оригінальним рецептом може піти до 18 годин. Але приготувати цей пористий з хрусткою ароматною скоринкою хліб можна і по-швидкому.
Чіабатта - це італійський хліб, який складається виключно з муки і дріжджів. Його відмінною рисою є хрустка скоринка і м'якуш з великими порами. Хліб дуже смачний, ароматний, а готується дуже легко. Пропоную приготувати швидку чіабатту і порадувати себе і близьких ароматною домашньою випічкою.
- Дріжджі - 0, 5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
- Борошно - 250 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 185 мілілітрів (кімнатної температури)
Підготуйте всі інгредієнти.
Розчиніть у воді дріжджі.
Додайте борошно і сіль.
Замісити м'яке, трохи липке тісто. Зберіть тісто в кулю, присипте з усіх боків борошном, накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце приблизно на годину.
Тісто має збільшитися в розмірі приблизно в 2 рази.
Стіл посипте борошном і викладіть на нього тісто. Акуратно, НЕ вимішуючи, подверніте краю тесту як конверт - зверху в центр, знизу, праворуч і ліворуч. Перенесіть тісто на деко, застелений пекарської папером або силіконовим килимком. Накрийте заготовку чистим рушником і дайте їй расстояться близько 30-40 хвилин.
Випікайте в розігрітій до 240 градусів духовці близько 30 хвилин. У духовку обов'язково помістіть ємність з водою. Швидка чіабатта готова.
Готову чіабатту викладіть на решітку і дайте охолонути. Смачного!