Рецепт Швидка чіабатта фото

Швидка чіабатта
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для того, щоб спекти чіабатту за оригінальним рецептом може піти до 18 годин. Але приготувати цей пористий з хрусткою ароматною скоринкою хліб можна і по-швидкому.

Опис приготування:

Чіабатта - це італійський хліб, який складається виключно з муки і дріжджів. Його відмінною рисою є хрустка скоринка і м'якуш з великими порами. Хліб дуже смачний, ароматний, а готується дуже легко. Пропоную приготувати швидку чіабатту і порадувати себе і близьких ароматною домашньою випічкою.

  • Дріжджі - 0, 5 чайних ложки (сухі швидкодіючі)
  • Борошно - 250 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 185 мілілітрів (кімнатної температури)
швидка чіабатта - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
швидка чіабатта - фото крок 2
Розчиніть у воді дріжджі.
швидка чіабатта - фото крок 3
Додайте борошно і сіль.
швидка чіабатта - фото крок 4
Замісити м'яке, трохи липке тісто. Зберіть тісто в кулю, присипте з усіх боків борошном, накрийте миску рушником і приберіть в тепле місце приблизно на годину.
швидка чіабатта - фото крок 5
Тісто має збільшитися в розмірі приблизно в 2 рази.
швидка чіабатта - фото крок 6
Стіл посипте борошном і викладіть на нього тісто. Акуратно, НЕ вимішуючи, подверніте краю тесту як конверт - зверху в центр, знизу, праворуч і ліворуч. Перенесіть тісто на деко, застелений пекарської папером або силіконовим килимком. Накрийте заготовку чистим рушником і дайте їй расстояться близько 30-40 хвилин.
швидка чіабатта - фото крок 7
Випікайте в розігрітій до 240 градусів духовці близько 30 хвилин. У духовку обов'язково помістіть ємність з водою. Швидка чіабатта готова.
швидка чіабатта - фото крок 8
Готову чіабатту викладіть на решітку і дайте охолонути. Смачного!

Схожі рецепти